Ero kaupunginjohtaja ja GovernorKaupunginjohtaja vs Governor

Politiikassa on monia rooleja ja positiot käytössä avainhenkilöitä yhteiskunnassa. Ne ovat usein valittiin virkaansa äänestyksessä ihmiset kuten tapauksessa demokraattisen tasavallan hallitus ei-itsenäisen valtion. Kaksi merkittävin johtajat tämäntyyppisessä vaalijärjestelmä ovat kuvernööri ja pormestari. Joten miten ne eroavat toisistaan?

Aloita hallitus jakautuu kolmeen osaan ja kolme tasoa. Vuoteen oksat, on olemassa lainsäädännöllisiä (lainsäädännöstä elin), oikeuslaitoksen (koskee sekä tulkitsee lakia) ja toimeenpanovallan (hallinto) oksat. Vuoteen tasolla on paikallinen, valtion, ja liittovaltion tasolla. Yksinkertaisesti sanoi, kuvernööri on toimitusjohtaja tai johtaja valtion tason hallituksen kun pormestari on toimitusjohtaja paikallisen tason hallituksen. Tässä yhteydessä kuvernööri on epäilemättä, jolla on suurempi laajuus tai vastuualue (ainakin määritelmän mukaan), koska hän hallitsee koko osavaltion. Joissakin maissa nämä valtiot kutsutaan jotain muuta kuin maakunnissa. Näin ollen pää maakunta on sama kuin pään tilan C maaherra. Sitä vastoin pormestari on vähemmän mahdollisuuksia tehoa tai vastuualue, koska hän on vastuussa paikallisen hallinnon taso, joka on kaupungin tai kunnan.

On myös turvallista sanoa, että kuvernööri on enemmän valtaa kuin pormestari. Tämä on usein totta, koska maantieteellisen laajuuden hänen vastuualueensa. Kaupunginjohtajat että sääntö niiden kaupungit ja kunnat ovat yleensä alaisuudessa kuvernööri 's vaikutusvaltaa, sillä nämä kaupungit ovat vain osa suurempaa valtion tai maakunta. Kuitenkin teho kaupunginjohtajan (vaikka teoreettisesti vähemmän kuin kuvernööri) riippuu kaupungin 's kokoa. Erittäin suurissa kaupungeissa, hallitsevan pormestari saattaa vaikuttaa tehokkaampi kuin jotkut kuvernöörit.Sana 'kuvernööri' tulee ranskankielisestä termistä 'governeor.' Tämä viesti voi myös olla ei-poliittista luonnetta, kuten ne, jotka on vuokrattu edustaa yritystä tai valvomaan laitokset. Isossa-Britanniassa, esimerkiksi, heillä on vankila kuvernöörit, jotka kutsutaan valvojat Yhdysvalloissa. Myös pankki ja koulu kuvernöörejä.

Yhteenveto:

1. Kuvernööri (määritelmän mukaan) on suurempi vastuualueella (valtion) verrattuna pormestari 's vastuualueella (kaupunki tai kunta).
2. Kuvernööri on pää toimeenpanovallan valtion vastakohtana pormestari, joka on johtajalle paikallisen hallinnon taso.