Ero valtionpäämies ja pääministeriHead of State vs pääministeri

Valtionpäämies ja pääministeri, joka parlamentaarinen valtiomuoto, ovat kaksi eri henkilöä, jotka suorittavat kaksi hyvin erilaista tehtäviä. Valtionpäämies on enemmän seremoniallinen tehtäviä, kun taas pääministeri vastaa käynnissä maan hallituksen suostumuksella hänen kaappiin.

Valtionpäämies

Vuonna monarkia, liitto, tasavalta, Kansainyhteisön tai muunlaista valtion, valtion päämiehen toimii henkilö, joka on tärkein julkinen edustaja. Johtaja valtion pidetään ensimmäisenä kansalainen, tai johtaja kansakunnan. Hänen tehtävänään on seremoniallinen; Esimerkiksi Vuonna U. K ja Japanissa, johtaja valtion on Monarch. Saksassa puheenjohtaja on valittu johtaja valtion.

Päätehtävänä tai velvollisuus johtajan valtion, liittyy hoitava poliittisia tehtäviä, käyttäessään poliittiset voimat, ja oikeuttaa valtion. Näihin toimintoihin kuuluvat tervehdys ulkomaisia ​​arvovieraita, ja vaatii parlamentin istunnot. Valtionpäämies on myös valta vaatia ennenaikaisiin vaaleihin. Joissakin maissa valtionpäämies voi vaatia presidentti 's sääntö hätätilanteissa. Hän vastaa allekirjoittamatta kaikki lakeja, parlamentaariseen hallitusmuoto. Johtaja Valtion on Chief puolustusvoimain .

Presidentin valtiomuoto kuten Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa, presidentti on johtaja valtion ja palvelee maan pääjohtaja. Hän on komentaja päätoimittaja asevoimien. Valtionpäämies valvoo eri puolista byrokratiaa, mutta ei ole vastuussa ylimmäisen lainsäätäjälle.Johtaja hallituksen

Vuonna parlamentaarinen valtiomuoto, pääministeri tai Premier on johtaja hallituksen. Hän on johtaja hallitsevan puolueen ja on tärkein toimeenpanovallan. Hän puheenjohtajana kaappiin. Vuonna presidentin valtiomuoto ja absoluuttisen kuningaskunnat, johtaja hallituksen ja johtaja valtion ovat sama yksilö.

Tehtävät ja vastuut johtaja valtion kuuluu panevat täytäntöön lakeja, valvoo byrokratia, ja tehdä kaikki tärkeät päätökset luvalla kaappiin. Hän / hän on myös pää lainsäätäjän. Vuonna presidentin valtiomuoto, presidentti ei kuulu lainsäätäjän, näin hän ei ole päätä.

Yhteenveto

 

Vuonna monarkia, liitto, tasavalta, Kansainyhteisön tai muunlaista valtion, johtaja valtion on yksilö, joka on tärkein julkinen edustaja. Vuonna parlamentaarinen valtiomuoto, pääministeri tai Premier on johtaja hallituksen. Hän on johtaja valtapuolueen ja ylimmäinen toimeenpanovallan.

Tärkeimmät roolit tai tehtävät johtaja valtion kuuluu käyttäessään poliittisia tehtäviä ja poliittisten voimien, ja oikeuttaa valtion. Head 's valtion ovat pitkälti seremoniallinen, tehtävät ja vastuut pään valtion kuuluu, panevat täytäntöön lakeja, valvoo byrokratia, ja tehdä kaikki tärkeät päätökset luvalla kaappiin.