Ero Sosialismi ja edistysmielisyyttäSosialismi vs edistysmielisyyttä

Sosialismi on taloudellinen järjestelmä, jossa hallitus toimii ja ohjaa tuotantoa resurssit yhteisesti omistama yhteiskunta saavuttaa yhteistä hyvää. Edistysmielisyyttä, toisaalta, on poliittinen filosofia, joka pyrkii nostamaan elintasoa keskimääräisestä yhteiskunnan jäsenenä saavuttamiseksi positiivista sosiaalista muutosta. Vaikka sosialismin ja edistysmielisyyttä molemmat etsivät taloudellisia ja poliittisia tasa kaikkien yhteiskunnan jäsenten, ne eroavat näkemyksiä ja lähestymistapoja.

Sosialistit haluavat kumota kapitalismia, koska he uskovat, että se hyödyntää työväenluokka. He haluavat työväenluokka pelata vastustamaton asema siirtymässä yhteiskunnassa kapitalismista sosialismiin joko kansanäänestyksen tai tekeillä yleislakon tai menee äärimmäisyyksiin kansannousun tai vallankumouksen. Progressives, toisaalta, uskovat, että kapitalismi on nopeimmalla tapa kasvaa runsaasti yhteiskunnan alle säännellyn liiketoimintaympäristössä. He haluavat saavuttaa sosiaalisen muutoksen asteittain. He eivät odota työväenluokan tärkeä rooli sosiaalisen muutoksen he haluavat. He myös vastustavat kaikenlaisen väkivallan saavuttaa sosiaalisia muutoksia. Edistykselliset uskovat, että lähestymistapa sosialistit saavuttamisessa sosiaalinen muutos on liian jyrkkä ja voisi aiheuttaa sosiaalisia levottomuuksia. Sen sijaan progressiiviset vakuuttaa köyhien tai vähemmän etuoikeus olla mustasukkainen rikkaiden kapitalistien, jotta voitaisiin vaikuttaa työväenluokka äänestää edistykselliset valtaan ja suorittaa hallituksen velvollisuus parantaa yhteisön elämään.

Taloudellisen ajon, sosialismi edistää suunnitelmatalouden jossa suunnitelma tuotantoa ja jakelua ja palveluiden määritetään etuajassa. Sosialistit uskovat myös tasapuolinen jakaminen tuottavuuden kasvun. He uskovat, että ne, jotka työskentelivät enemmän, on syytä nostaa enemmän. Edistysmielisyyttä menee sekatalouden jossa perusominaisuudet kapitalismin ja sosialismin ovat läsnä. Kannattajien edistysmielisyyttä uskovat, että runsaasti pitäisi jakaa tasapuolisesti yhteiskunnan jäseniä. Kun vauraus on keskittynyt harvoille, kuten varallisuus on asetettava valvonnassa demokraattisen poliittisen laitoksessa. Edistyksellisten tukea taloudellista egalitarismia ja sellaisina kohdella yhteiskunnan jäseniä toisena yhtä kuin mitattuna niiden oikeus käyttää taloudellisia resursseja ja vaurautta ja niiden vaikutus tällaisia ​​vaurautta ja resursseja.Sosialismi pidetään äiti edistysmielisyyttä mikä selittää niiden yhteinen tavoite saavuttaa tasa yksilöiden yhteiskunnassa.

Yhteenveto:

1. Sosialismi haluaa saavuttaa yhteisen hyvän yhteiskunnan julkisessa hallinnointi ja valvonta tuotannon resurssien samalla edistysmielisyyttä pyritään saavuttamaan yleisen edun mukaisia ​​nostamalla vähitellen elintason keskimääräisestä yhteiskunnan jäseneksi.
2. sosialistit pyrkivät poistamaan kapitalismi, koska se hyödyntää työväenluokan samalla edistykselliset halua palkata kapitalismin nopeuttaa kertyminen vaurautta eduksi massoja.
3. Sosialismi kannattaa suunnitelmatalous kun edistysmielisyyttä tukee sekatalouden.