Ero Interpol ja EuropolInterpol vs. Europol

Interpolin ja Europolin eri tiedustelupalvelut että on eri tehtävät. Verrattaessa niitä, Interpol on laajemmin tunnettu maailmassa kuin Europol.

Interpol on kansainvälinen rikospoliisijärjestön joka on perustettu helpottamaan yhteistyötä eri kansainvälisten poliisiorganisaatioissa. Interpol aloitti kansainvälisen rikospoliisijärjestön komission vuonna 1923, ja nykyinen nimi otettiin käyttöön vuodesta 1956.

Europol on Euroopan poliisivirasto, joka on virallinen tiedustelupalvelun Euroopan unionin. Järjestö perustettiin vuonna 1999. Mutta järjestö oli alkanut rajoitetussa mittakaavassa vuodesta 1994 pian Maastrichtin sopimuksen 1992. Alkuvaiheessa Europol lähinnä huumausainerikoksia.

Interpol ja Europol poikkeavat toisistaan ​​myös niiden tehtävät. Vaikka Interpol koskee lähinnä yhteistyötä poliisin organisaatiot eri maissa, Europol koskee lähinnä Intelligence järjestöjen Euroopan unionin jäsenmaissa.Interpol on valta ja oikeus suorittaa tutkimuksia ja tarvittaessa voi pidättää epäiltyjä mukana rikoksia. Ensisijaisesti Interpol käsittelee kaikkia rikoksia, kuten rahanpesua, huumeiden kauppaamisen, terrorismi, kansanmurha, ja lukuisat muut. Päinvastoin Europolilla ei ole oikeutta tai valtaa suorittaa tutkimuksia tai kyseenalaistaa epäiltyjen mukana useissa rikoksiin. Lisäksi Europol ei myöskään ole valtaa pysäyttää epäillyt yhteydessä mistään rikoksesta Euroopan unionin maissa. Europol voi ulottaa tuen tiedustelupalvelut muissa Euroopan unionin jäsenmaissa. Toisin Interpol, Europol ei ole toimeenpanovaltaa. Europol vain on tukeva valtuudet vain.

Interpol: n pääkonttori on Lyonissa Ranskassa taas Europol pääkonttori on Haagissa.

Yhteenveto:

1. Interpol on kansainvälinen rikospoliisijärjestön joka on perustettu helpottamaan yhteistyötä eri kansainvälisten poliisiorganisaatioissa.
2. Europol on Euroopan poliisivirasto, joka on virallinen tiedustelupalvelun Euroopan unionin.
3. Interpol aloitti kansainvälisen rikospoliisijärjestön komission vuonna 1923, ja nykyinen nimi otettiin käyttöön vuodesta 1956.
4. Europol perustettiin vuonna 1999. Mutta järjestö oli alkanut rajoitetussa mittakaavassa vuodesta 1994 pian sen jälkeen, kun 1992 Maastrichtin sopimukseen.
5. Interpol on valta ja oikeus suorittaa tutkimuksia ja tarvittaessa voi pidättää epäiltyjä mukana rikoksia.