Ero Sosialismi ja kommunismiSosialismi vs Kommunismi

Sosialismi on yleisesti pitää taloudellisena, joka pyritään saavuttamaan yhdenvertaisuutta yhteiskunnan jäseninä. Kommunismi, toisaalta, on sekä taloudellinen järjestelmä, joka pyrkii tasa keskuudessa yhteiskunnan jäseniä ja poliittinen ideologia, joka kannattaa luokaton ja kansalaisuudettomia yhteiskunnan ja hylkää uskonnon. Sitä pidetään entistä äärimmäinen muoto sosialismin.

Sosialismi ja kommunismi sekä noudattaa periaatetta, että resurssit talouden olisi yhteisessä omistuksessa julkisen ja ohjaa keskusyksikkö. Ne eroavat kuitenkin hallinnassa ja valvonnassa taloutta. Vuonna sosialismi, ihmiset itse päättävät kautta kunnissa tai kansan valitsema neuvostoja miten talous pitäisi toimia. Tämä tekee sosialismi liberaalia järjestelmää, koska suurin osa ihmisistä on sanoa, miten talous tulee ajaa. Kommunismi, toisaalta, valvoo sen taloutta yhden autoritaarinen osapuolelle. Näin ollen luonnehdittu varovainen, koska talous toimii perustuu päätöksiin muutamia.

Näkemykset sosialismin ja kommunismin myös eroavat tulonjakoon talouden tuottamien. Sosialismi tukee näkemystä, että tavaroiden ja palveluiden tulisi annostella perustuu tuottavuuteen yksittäisen. Sen sijaan, kommunismi mielestä vauraus olisi jaettava massat tarpeiden yksilön.

On olemassa kahdenlaisia ​​ominaisuuksia sosialismin: (1) henkilökohtaista omaisuutta, että yksilö voi omistaa ja nauttia; ja (2) teollisoikeuksien joka on omistettu käyttöön tuottavat yhteiskunnan 's tavaroita. Yksilöt, esimerkiksi, voivat pitää digitaalikamerat mutta eivät pitää tehdas, joka tuottaa digitaalikamerat. Vaikka henkilökohtaiset ominaisuudet voidaan säilyttää, sosialistit varmista, kuitenkin, ettei yksikään yksityinen omaisuus käytetään välineenä sorron ja hyväksikäytön. vertailun kommunismi kohtelee kaikkia tavaroiden ja palvelujen julkista omaisuutta voidaan käyttää ja nauttia koko väestö.Lopuksi, sosialismi ja kommunismi näkemykset eroavat toisistaan ​​kapitalismia. Sosialistit pitävät kapitalismi uhkana tasa-arvon ja yleisen edun. He uskovat kuitenkin, että ei ole tarpeen poistaa kapitalistiluokan koska sitä voidaan käyttää hyvänä välineenä siirryttäessä sosialismiin kunhan valvotaan asianmukaisesti. Sosialistit uskovat myös, että kapitalismi voi esiintyä sosialistinen tilassa ja päinvastoin. Vuodesta näkökulmasta kommunistien, kapitalismi täytyy tuhotaan kokonaan, jotta väistyä luokaton yhteiskunta.

Yhteenveto:

1. Sosialismi on taloudellinen järjestelmä, kun kommunismi on sekä taloudellinen ja poliittinen järjestelmä.
2. sosialismi, resurssit talouden hallitaan ja ohjataan ihmisiä itseään kunnissa tai neuvostojen kun kommunismi, hallintoa ja valvontaa levätä muutamia ihmisiä yhteen autoritaarinen osapuolelle.
3. Sosialistit jakaa vaurautta ihmisille perustuu yksilölliseen 's tuottava ansiosta, kun taas kommunistit teettämisestä runsaasti perustuu yksilölliseen' tarpeisiin.
4. Sosialistit voivat omistaa henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia, kun kommunistit eivät.