Ero Sosialismi ja AnarkismiSosialismi vs Anarkismi

Sosialismi on eräänlainen taloudessa, jossa yleisö omistaa ja hallinnoi resursseja yhteiskunnan kun anarkismi on poliittinen ideologia, jossa yksilöt hallitsevat itsensäkin ja vapaasti ryhmän itse tuottaa sosiaalista hyvinvointia. Vaikka sosialistit ja anarkistit kannattavat tasa kaikkien yksilöiden saavuttamiseksi yhteisen hyvän kunkin yksittäisen, ne eroavat lähestymistavan toteuttamisessa hyvä kunkin yksittäisen. Ne, jotka tukevat sosialismia väittävät, että yhteinen hyvä voidaan päästä yhteistoimintaan. Anarkistit, toisaalta, väittävät, että ihmisten on voitava vapaasti kehittää niiden täyttä potentiaalia ja on myös oltava vapaasti hallita omaa elämäänsä ja tehdä mitä he haluavat tehdä. Vapaus ja yhtäläiset mahdollisuudet niiden tulee kuulua kaikille yksilöille rodusta tai luokka.

Sosialistit ja anarkistit eroavat toisistaan ​​myös näkymät hallituksen. Sosialistit uskovat, että resurssien käyttöä yhteisesti omistaman yhteiskunnan tavaroiden ja palveluiden tulee suunnitella ja ohjata kansan valitsema valtuusto tai valtion. He ajattelevat, että keskitetty taloudellinen suunnittelu johtaa optimaalisen tuloksen. He myös näkevät hallituksen välineenä oikeutta työn tai työväenluokan. Anarkistit, päinvastoin, löytää mitään käyttöä hallitusta. He uskovat, että hallitus estää kasvua ja on tarkoitus pitää asiat niin kuin ne ovat, jotta he tekevät kaikkensa, jotta valtion sukupuuttoon ja seuraajaksi saatava vapaiden henkilöitä, jotka hallitsevat oman itsensä ja käyttää henkilökohtaisen vapauden ilman rajoituksia. Voit anarkistit, säädettyjä hallituksen rikkovat yksilön oikeuksien hallinnoida omaa elämäänsä. Se aiheuttaa yksittäisten heikkona. Heikko yksittäisiä mukaan anarkisteja, on altis sortoa. Sen sijaan, että keskusviranomaisen vaalimille sosialistit saada järjestetty, anarkistit tukea välisellä sopimuksella ja yksilöiden kesken.

Vuonna sosialistinen yhteiskunta, yksilöt voivat omistaa ominaisuuksia, mutta rajoittuen ominaisuuksia, jotka ovat luonteeltaan henkilökohtaista. Sosialistinen esimerkiksi voi omistaa television, mutta voi omistaa tehdas, joka tuottaa televisio. Anarkistit sitä vastoin voi omistaa kaikkea haluamaansa ilman rajoituksia.Sosialismi ja anarkismi, joka perustuu eroihin edellä esitetyt voi elää rinnakkain, koska niiden strategioiden saavuttamiseksi yhteisen hyvän ihmisen ja yhteiskunnan. Onnistuminen sosialismin aiheuttaa epäonnistumisen anarkismin ja päinvastoin.

Yhteenveto:

1. Sosialismi on enemmän taloudellinen järjestelmä edistää kollektiiviset ominaisuudet tuottaa tavaroita ja palveluita yhteiskunnalle, kun anarkismi on pikemminkin poliittinen ideologia väittää, että yksilön vapautta avulla hän voi saavuttaa eniten elämässä.
2. Sosialismi uskoo hallitus taas anarkismia pyritään poistamaan hallitus.
3. sosialistit ovat sallittuja vain omistaa henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia eikä ominaisuuksia hyödynnetään tuotannon aikana anarkistit voivat omistaa mitä haluavat ilman rajoituksia.