Ero MI5 ja MI6MI5 vs MI6

Jokainen kansakunta on lukuisia valtion virastot että suojella kansalaisiaan uhkilta, sekä ulkomaisia ​​ja kotimaisia. Elokuvat usein pyörivät nämä organisaatiot tarjota elokuvamainen näkökulmasta, miten nämä virastot suojella kansalaisiaan, ja myös minkälaista uhkien he käsittelevät, säännöllisesti.

Kaksi tunnetuin julkisyhteisöille suojella kansakunnan ovat Britannian MI5 ja MI6. MI6, jos yksi voi muistaa, on valtion virasto, johon kuuluisa kansainvälinen vakooja, James Bond, kuuluu. Olkoon 's nyt ottaa vilkaista, mitä tasuhdetta hallituksen on kyse.

MI5 on Britannian hallitus turvallisuuspalvelu syytetään suojelua Britannian taloudellisiin ja parlamentaarinen demokratia, terrorisminvastainen ja vastavakoilu, Yhdistyneessä kuningaskunnassa. MI5 on yleensä huolissaan kotimaisen tai sisäistä turvallisuutta, mutta joskus ulkomailla tukea sen tehtäviä. Palvelu edellyttää suuntaan yhteisen Intel gence komitean älykkyyttä toiminnallisia tavoitteita ja toimii yhteistyössä SIS, GCHQ, DIS ja useiden muiden elinten sisällä Britannian hallitus ja teollinen perusta. Palvelu valvoo tiedustelu- ja turvallisuusasioiden komitean parlamentin jäsenten, jotka ovat suoraan nimittää pääministerin. Oikeusvalvonta on myös uskottu telekuuntelua komissaarin ja tiedustelupalvelun komissaari. MI5 voidaan verrata kuuluisa amerikkalainen valtion virasto, joka tunnetaan FBI (Federal Bureau of Investigation).

Myös nimitystä salaisen tiedustelupalvelun (SIS), se on vastuussa Britannian hallitus ulkomaisten älykkyyttä. Se on enemmän usein kutsutaan joukkotiedotusvälineiden ja suosittu kielenkäytössä sen entinen nimi, MI6. Yhdessä sisäisen turvallisuuspalvelun, GCHQ ja Defense Intelligence Staff, se toimii alle virallisen suunnan yhteisen Intelligence komitea. Kylmän sodan aikana, sen oleskelu- tai sen sisko virastojen ei virallisesti tunnustettu yleisö vuoteen 1994 MI6 'toimintaa väitetään sisältää erilaisia ​​salaisia ​​poliittisia hyödyntää voittaa, mukaan lukien syrjäyttämään Mohammed Mossadeq Iranissa, vuonna 1953 (yhteistyössä Yhdysvaltain Central Intelligence Agency), yhteinen kaataa Patrice Lumumba Kongossa, vuoden aikana 1961, ja aloittamista sisäisen eri mieltä Libanonin puolisotilaalliset joukot toisella puoliskolla 1980 's, joka onnistuneesti hajamielinen ne edelleen vankeudessa tysten länsimaalaisten alueella. Tämä haara Britannian hallitus on verrattavissa Yhdysvaltojen 'CIA (Central Intelligence Agency).Yhteenveto:

1. MI5 on Britannian hallitus turvallisuuspalvelu syytetään suojelua Britannian taloudellisiin ja parlamentaarinen demokratia, terrorisminvastainen ja vastavakoilu, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, kun taas MI6 on vastuussa Britannian hallitus ulkomaisten älykkyyttä.