Ero WTO ja GATTWTO vs GATT

Se on ok sanoa, että GATT, täysin tunnetaan GATT ja WTO, Maailman kauppajärjestö, ovat erilaisia ​​ja sama joiltakin osin. Huolimatta siitä, että ne ovat kaksi eri elimiä, jotka auttavat säätelemään ja kansainvälisen kaupan, se on kiistaton, että WTO tuli GATT itsestään.

WTO oli todella perustettiin vuonna 1995 valvomaan GATT 's määräyksiä, ja jäsenet jälkimmäinen olivat vastuussa luoda WTO: ssa. Nykyään WTO luo jatkuvasti omat säännöt ja määräykset ja toimii riippumattomasti muiden organisaatioiden. WTO on nyt tunnustettu virallinen elin, joka hallitsee ja -standardien kansainvälisen kaupan. Itse asiassa se valvoo yli 95 prosenttia kaupan ympäri maailmaa (lähes kaikissa maissa maailmanlaajuisesti). Tämä selvästi sulkee pois jättiläinen, taloudellinen valta Kiinassa. Ehkä tämä kommunistinen maa tuntuu enemmän epäedulliseen asemaan, jos ne liittyvät WTO: hon.

Katse takaisin GATT, se perustettiin vuonna 1948 parantamaan maastojuoksu kaupan ja auttaa poistamaan kaupan esteitä selkeillä ja ääni neuvotteluissa. Se oli alun perin alle ITO (International Trade Organization), joka tukivat U.N. Koska ratifioimatta jättämisestä ITO, GATT edelleen kehittynyt mitä nyt kutsutaan WTO. Monet ovat nähneet GATT 's heikkous koko sen vuoden toiminnan. Ensinnäkin se on arvosteltu, koska sen puute täytäntöönpanovaltuuksia päättyneen niin monia kiistoja. Lisäksi niiden säännökset olivat enemmän tai vähemmän luonteeltaan tilapäinen C ongelma, että nyt käsiteltävä WTO luomisessa tiukempia sääntöjä ja pysyviä säännöksiä.Sitä vastoin WTO on tehokkaampi organisaatio, koska se on aktiivisesti mukana riidanratkaisukeinot hyväksymällä valituksia ja jopa pakotteita jäsenelle vika aina, kun se katsotaan aiheelliseksi. Toisin kuin GATT, ne kohtelevat kauppakumppanit WTO: n jäsenten sijaan nimeämällä ne yksinkertaisesti sopimuspuolina. He myös laajentanut kaupan ei vain tavaroita vaan myös immateriaalioikeuksia ja jopa palveluita.

Yhteenveto:

1. WTO on uudempi, tehokkaampi ja tehokkaampi organisaatio, joka tuli GATT itsestään.
2. WTO on tehnyt tehokkaan riidanratkaisumenetelmien mitään valituksia tai ongelmia ympäröivään kauppaa. Sellaisena se voi määrätä pakotteita huonosti suorittamista WTO: n jäsen.
3. WTO tunnistaa osallistujia toiminimellä niiden varsinaista jäsentä vastakohtana GATT että yksinkertaisesti tunsi ne sopimuspuolina.