Ero Kapitalismi ja FeudalismKapitalismi vs Feudalism

Taloustieteessä on kaksi niihin liittyviä malleja, jotka ovat muokanneet elintason ja yhteiskuntaluokkiin tänään. Nämä ovat Feudalism ja Kapitalismi. Itse asiassa, tunnettu taloustieteilijät kuten Karl Marx, tunnistavat jonkin verran korrelaatiota kahden perustuslakeihin siten, että molemmissa rakenteissa, voima hallitseva luokka perustuu hyödyntämiseen alisteinen luokan. Huolimatta sanoi samankaltaisuus kuitenkin paljon eroja Feudalism ja Kapitalismi.

Feodalismi on poliittinen ja sotilaallinen järjestelmä välillä feodaalinen aristokratian (a herra tai liege), ja hänen vasallit. Sen aikojen merkityksessä, feodalismin viittaa Medieval European poliittinen järjestelmä koostuu joukosta vastavuoroisen oikeudellisten ja asevelvollisuuden keskuudessa soturi aatelisto, kiertävät kolmea keskeiset käsitteet herrojen vasalleja, ja läänitysten. Ryhmä feodalismin voidaan nähdä, miten nämä kolme elementtiä sopivat yhteen. Velvoitteet ja suhteita herra, vasalli ja läänityksen muodostavat perustan feodalismin. Lord myönnetty maa (läänitys) hänen vasallit. Vastineeksi läänityksen The vasalli antaisi Varusmiespalveluksen Herra. Maa-tilan suhteet feodalismin pyöri on läänitys. Oli siis erilainen 'tasot' herruuden ja vassalage. Tyypillisessä feodaaliyhteiskunta, omistusoikeuden kaikkiin maa uskottu kuningas. Huoltoa hänet oli hierarkia aatelisten tärkeimmistä aateliset tilalla maa suoraan kuningas, ja pienempi niistä, alas seigneur joka piti yhden kartanon. Poliittiseen talouteen järjestelmä oli paikallinen ja maatalous- ja tyvestä oli kartanon järjestelmä. Vuonna kartano järjestelmässä talonpojat, työntekijöitä tai maaorjia, pidetään maan ne toimi alusta seigneur, joka on myöntänyt heille käytön maansa ja suojaa vastineeksi henkilökohtaisten palvelujen ja jäsenmaksuista. Koko keskiajan vuosina, kasvaa viestintä ja vallan keskittyminen käsiin hallitsijoista Ranskassa, Espanjassa ja Englannissa hajosi rakenteen ja helpotti syntymistä burgess luokassa. Järjestelmä hajosi vähitellen ja lopulta korvattiin nykyaikainen lähestymistapa luonnonvarojen hallintaan, joka on Kapitalismi.

Kapitalismi on yksi merkittävimmistä tekijöistä, jotka määrittävät talouden luokat tänään. Se on rakenne, jossa tuotantovälineet ja jakelu ovat yksityisessä omistuksessa ja käytössä voittoa. Kapitalistien perinteisesti koostuu yksityisiä tahoja, jotka tekevät ja toteuttamaan markkinoiden päätöksiä tarjonta, kysyntä, hinta, jakelu, ja investoinnit ilman suurempia väliintuloa julkiselta tai elimet. Tulos, tärkein päämäärä tahansa kapitalistisen, jaetaan osakkeenomistajille, jotka sijoittavat yrityksiin. Palkat, toisaalta, maksetaan työntekijöihin tällaisia ​​yrityksiä. Kapitalismi, joka vaikutusvaltainen ja joustavampi sekatalouden, ajoi tärkein keino teollistumisen lähes koko maailmassa. On olemassa erilaisia ​​kapitalismin. Nämä ovat Anarkokapitalismi, korporaatiokapitalismi, vanha kaveri kapitalismi, talous kapitalismi, laissez-faire kapitalismi, myöhään kapitalismi, neo-kapitalismi, post-kapitalismi, valtiokapitalismi, valtion monopoli kapitalismi ja technocapitalism. Kuitenkin vaihteleva, ollaan yleisesti yhtä mieltä, että kapitalismi kannustaa talouskasvua laajentaa edelleen tulo- ja varallisuus. Kapitalistit uskovat, että kasvava BKT (asukasta kohti), pääyksikön mittauksessa runsaan asetetaan kehittävän parempia elintason, mukaan lukien parempi saatavuus ruoka, asuminen, vaatteet, ja terveydenhuolto. He katsovat, että kapitalistisen talouden pitää paremmin käytännön potentiaalit pysty nostamaan työväenluokka 'tuloja uusia ammatteja tai yrityshankkeita verrattuna muuntyyppisiin talouksien. Toisin kuin Feudalism vaikka sen ei' t säilyttää herroja ja maaorjia. Pikemminkin se tunnistaa yritykset ja yritysten on hallitseva elin edellä työväenluokkaa. Mikä tekee siitä erillään Feodalismi on, että alisteinen luokka on vapaus vaatia sen työnantajan ja tämän pitää rajoitetun viranomainen, enimmäkseen ammattilainen luonteeltaan yli alisteinen.

Yhteenveto:1) Feudalism liittyy aristokratian ja vasalliensa kun kapitalismi on yksityisomistuksessa ja toiminnallaan voittoa.

2) velvollisuudet ja suhteita herra, vasalli ja läänityksen muodostavat perustan feodalismin ja tulos on tärkein tavoite kapitalismin.

3) Kapitalismi doesnt 't säilyttää herroja ja maaorjia.