Ero Afganistanissa ja Irakin sotaAfganistan vs Irakin sota

Sodat Afganistanissa ja Irakissa ovat merkittäviä sotaretkiä että Yhdysvaltain hallitus on johtanut viime niin monta vuotta. On ollut laajaa protesti kaikkialla maailmassa vastaan ​​sotaretkiä Afganistanissa ja Irakissa.

Kun tarkastellaan kahden sodan, Afganistanin sodan on kutsutaan sota terrorismia ja Irakin sota, nimettiin yhdeksi vastaan ​​Saddamin hallintoa, joka uhkaa maailman kanssa joukkotuhoaseita.

Vaikka sota Afhanistan oli koodinimellä Enduring Freedom, Irakin sota oli nimeltään operaatio Irakin vapaus. Kun Irakin sota oli vastaan ​​yhden miehen, Saddam Husein ja hänen hallituksensa, Afganistanin sota on terrori joukot, erityisesti Taleban.

Afganistanin sodan käynnistettiin vuonna 2001 Yhdysvaltojen kanssa, joilla tukea Yhdistyneen kuningaskunnan ja muiden liittolaisten, miehittivät maan syrjäyttämään Taleban-hallinnon.

Irak oli ollut kiistakapula Yhdysvaltain jälkeen Saddam Husseinin tippui sen hyväksi. Vuonna 2002 Yhdysvaltain valtion kongressi lupa presidentti käyttämään voimaa tarvittaessa Irakin riisuminen aseista. Mutta Yhdysvaltain ole koonnut tukea YK, missä Venäjä, Kiina ja Ranska oli vastustanut YK: n turvallisuusneuvoston päätöslauselman, joka oli tarkoitus käyttää voimaa Irakia. USA: ssa kuitenkin kerätä 'halukkaiden koalition' ja siirretään eteenpäin sen tarkoituksena hyökätä Irakiin. Irakin sodan käynnistettiin vuonna 2003.

Verrattaessa joukot molemmissa sodissa, enemmän joukkoja ollaan sijoitettu Afganistanin sodassa kuin otettiin käyttöön Irakin sodassa. Lisäksi joukot ovat vedetään Irakista taas lisää joukkoja ollaan asentamassa Afganistanissa.Kustannuksiltaan, Afganistanin sota on todettu maksaa enemmän kuin Irakin sota.

Yhteenveto

1. Afganistan sota on kutsutaan sota terrorismia ja Irakin sota, nimettiin yhdeksi vastaan ​​Saddamin hallintoa, joka uhkaa maailman kanssa joukkotuhoaseita.

2. Vaikka sota Afhanistan oli koodinimellä Enduring Freedom, Irakin sota oli nimeltään operaatio Irakin vapaus.

3. Afganistanin sota käynnistyi vuonna 2001. Irakin sotaa vuonna 2003 käynnistettiin.