Ero Kapitalismi ja MerkantilismiKapitalismi vs Merkantilismi

Kapitalismi kehittynyt merkantilismi ja vaikka molemmat talousjärjestelmät on suunnattu voittoa, nämä järjestelmät ovat eri tavalla tämä saavutetaan. Kapitalismi on taloudellinen järjestelmä, joka toimii noin käsite vaurauden harjoittamisesta talouskasvun kansakunnan taas merkantilismi keskittyy vaurautta kertymistä uuttamalla vaurautta, jonka he uskovat mitataan määrä kultaa bullions että kansa on hallussaan . Wealth louhinta ponnistuksia täydennetty asuttaminen saada lisää vaurautta.

Kapitalistit pitävät yksittäisen jäsenen yhteiskunnan keskeinen hahmo vaurastumista. He uskovat, että kansakunnan 's runsaasti voisi kasvaa kautta tuottava ponnisteluja kunkin yksittäisen. Ne tarkastella yksilöiden luonnollisesti kilpailukykyinen. Sellaisenaan ne parantavat taitojaan tehokkuuden parantamiseksi lisäarvoa oman varallisuuden ja siten edistää taloudellista onnistumista kansakunnan. ei ole ennalta määriteltyjä pää vaurastumista. Nations tulee jatkaa kasvuaan varakkaampia joka päivä. merkantilistit, toisaalta, ajattelevat, että rikkaus on äärellinen ja taitoja ihmisten tulisi sen vuoksi hiottu varten tehostumista talteen tällaisista runsaasti. lisäksi ne tukevat ajatusta, että kansakunnan pitäisi monipuolistaa ja myydä tavaroita muihin maihin kerääntyä lisää vaurautta välttäen tuonti tavaroiden ja palvelujen säilyttämiseksi positiivinen kauppatase. positiivinen saldo kauppa merkitsee enemmän kultaa menee treasury maan.

Kapitalismi tukee kilpailukykyistä liiketoimintaympäristössä, jossa voimat kysynnän ja tarjonnan määrittää hinnan tavaroiden ja palvelujen. Vuonna merkantilismi toimialoilla ajetaan ja ohjataan monopolit joita suojellaan ja tukee valtion tukien avulla.

Vuodesta näkökulmasta kapitalistien, yksilöiden tulisi antaa vapaus ja yhtäläiset mahdollisuudet luoda vaurautta kautta vapailla markkinoilla, joka on yhtäläiset ja minimaalinen sääntelyä. Yksittäiset 'vapautta kuluttaa mitä hän haluaa rohkaisee häntä tuottaa enemmän ja näin saada lisää vaurautta, joka antaa hänelle enemmän ostovoimaa. Merkantilistit estä tätä, ja vaativat tarvetta raskaan sääntelyn estämiseksi ihmisiä jatkamasta niiden luonnollisessa itsekäs motiivit koonnut varallisuuden itselleen sijasta rikastaa maansa. He jopa sitä mieltä, että ihmiset pitäisi pakottaa olemaan isänmaallinen ja alistuvat sääntelyä. merkantilistit mennä laajuus kielletään ihmisiä ostamasta luksustuotteiden koska tämä merkitsisi paljon rahaa virtaa ulos taloutta.

Merkantilismi pidetään nyt sukupuuttoon, kun kapitalismi on suositumpi järjestelmä on otettu käyttöön monissa talouksissa kaikkialla maailmassa.Yhteenveto:

1. Kapitalismi näkee vaurastumisen avaimena talouskasvua merkantilismi mielestä taloudellinen hyvinvointi voidaan saavuttaa uuttamalla vaurautta.

2. kapitalistinen yhteiskunta tukee kilpailukykyistä yritysten toimintaympäristöön merkantilismia kannattaa monopoli.

3. Kapitalismi kannustaa kulutuksen ja nauttia elämästä täysillä, jotta talous kasvaa samalla kun merkantilismi ehkäisee ylellisyys kuluttajien estää ulosvirtaus rahaa talouteen.