Ero CBI ja NIACBI vs NIA

CBI sanoista Central Bureau of Investigation kun lyhennettä NIA sanoista National Investigation Agency. Sekä CBI ja NIA ovat virastot Intian hallituksen. Vaikka CBI on rikostutkinnan virasto, NIA muodostettiin päätavoitteena terrorismin torjuntaan.

Kansallinen Investigation Agency vasta äskettäin muodostettiin vuonna 2009, kun Mumbain iskujen vuonna 2008. Sen jälkeen kun tämä hyökkäys että Intia tuntenut tarvetta viraston terrorismin torjumiseksi, jotka johtivat sen muodostumista. Keski Bureau of Investigation muodostettiin vuonna 1963 kanssa motto 'Industry, Puolueettomuus, Integrity'.

Alkuperä CBI voidaan jäljittää Special poliisin perustaminen. NIA muodostettiin seurauksena NIA Act, 2008.Keski Bureau of Investigation ja National Investigation Agency on eri tehtävät. CBI koskee lähinnä rikosten tutkimiseen maassa kuten korruptiota virkamiesten, taloudellisten petosten, pankkipetosten, tuonnin ja viennin rikkomuksia, salakuljetus, sensaatiomainen henkirikokset, kidnappaus, alamaailman ja pommien.

Kansallinen Investigation Agency on yleensä osallistuvat terrorismin torjuntaan. Kuitenkin tämän lisäksi rooli, NIA tarkastellaan myös liittyvien rikosten ihmiskaupan, väärennetyn rahan, huumausaineet, kaappauksen, järjestäytynyt rikollisuus, rikkomuksia joukkotuhoaseita lain ja atomienergialain.

Keski Bureau of Investigation on jaettu kolmeen toimialaan nopeuttaa tutkimuksia. Ne ovat korruptiontorjuntastrategia Division, talousrikosyksikön Division ja Special Crimes Division. Kansallinen Investigation Agency on myös jaettu kolmeen toimialaan, eli Investigation Division, Policy Research ja koordinointi osasto sekä hallinnollinen jako.
Yhteenveto

CBI sanoista Central Bureau of Investigation ja NIA on lyhenne, joka tarkoittaa National Investigation Agency.

Kansallinen Investigation Agency vasta äskettäin muodostettiin vuonna 2009, kun Mumbain iskujen vuonna 2008.

Keski Bureau of Investigation muodostettiin vuonna 1963 kanssa motto 'Industry, Puolueettomuus, Integrity'.

Alkuperä CBI voidaan jäljittää Special poliisin perustaminen. NIA muodostettiin mukaisesti NIA Act 2008.

CBI koskee lähinnä rikosten tutkimiseen maassa kuten korruptiota virkamiesten, taloudellisten petosten, pankkipetosten, tuonnin ja viennin rikkomuksia, salakuljetus, sensaatiomainen henkirikokset, kidnappaus, alamaailman, ja pommi räjäytykset. Kansallinen Investigation Agency koskee lähinnä terrorismin torjuntaan.