Ero GCSE ja IBGCSE vs IB

IB ja GCSE ovat kaksi eri koulutusohjelmiin. Niillä on eri opetussuunnitelmia, eri filosofioita, ja noudattavat erilaisia ​​koulutusohjelmia.

IB
'IB' tarkoittaa 'International Baccalaureate.' Se oli aiemmin nimeltään IBO, International Baccalaureate Organization. Se perustettiin vuonna 1968, ja päämaja perusta ovat Geneve, Sveitsi. Puitteissa IB ohjelma perustettiin Marie-Therese Maurette joka perustui käsikirjaan hän kirjoitti vuonna 1948 Unescon, Onko olemassa tapa opettaa rauhaa?

Vuonna 1960, jotkut opettajat International School Geneve luonut ISES tai Kansainväliset koulut Examination Syndicate, joka myöhemmin loi IBO. IB tarjoaa kolme koulutus- ohjelmissa: PYP, Primary Years Program, joka on vuotiaille lapsille 3-11 vuotta, The MYP, Lähi Years Program, joka on opiskelijoiden iät ja ajat 11-16, ja DP, Diploma-ohjelma, joka on tarkoitettu lapset 11. ja 12. luokan. 'IB' tarkoittaa organisaatiota, kolme ohjelmatarjontaa ja / tai todistuksen tai tutkintotodistuksen lopussa ohjelman.

IB on tehnyt yhteistyötä OIF, Organization Internationale de la Francophonie ja Euroopan neuvoston. Se on kansalaisjärjestö, kansalaisjärjestö UNESCO. Opetussuunnitelma ja arviointi Centre sijaitsee kaupungin Cardiffissa Walesissa. Se oli tarkoitus siirtää sinne, Alankomaat. Se on jaettu kolmeen eri alueellisia keskuksia; IBAEM-IB Afrikassa, Euroopassa ja Lähi-idässä, IBA-IB amerikkalaiset ja IB Aasiassa IBAP. IBA annostellaan päässä Genevestä ja Cardiff. IBA annetaan New York, ja IBAP annetaan Singaporesta.

Opetussuunnitelma sisältää:Laajennettu essee
Luovuus, Action, ja Service (CAS)
Theory of Knowledge (TOK)

GCSE
'GCSE' tarkoittaa 'General Certificate of Secondary Education.' Se alkoi syyskuussa 1986, ja sen ensimmäinen tentti pidettiin vuonna 1988. Se korvasi molemmat GCE O-tasolla ja CSE pätevyys. Se on akateemisen tutkinnon, joka on erityisen tiettyä aihetta. Se voidaan ottaa eri aiheista opiskelijoille vuotiaille 14 16. Se on pohjimmiltaan keskiasteen koulutuksen todistus myönnetään Walesissa, Englannissa, ja Pohjois-Irlanti, joka on sama kuin tason 1 ja 2 taitoja.
GCSE tasolla koulutus vaaditaan opiskelijoille, jotka haluavat näkyvän IB tai GCE kypsälle tasolle. Vuonna 1980 GCSE oli pakollinen Ylioppilas 's tentti. IGCSE on kansainvälinen versio GCSE. Se voidaan ottaa kaikkialla maailmassa. GCSE-todistukset voidaan yhdistää muiden kelpoisuutta kuten BTEC, Business and Technology Education neuvoston, ja DIDA, Diploma Digital Application jne

Yhteenveto:

1. 'IB' tarkoittaa 'International Baccalaureate'; 'GCSE' tarkoittaa 'General Certificate of Secondary Education.'
2. IB perustettiin vuonna 1968; GCSE alkoi vuonna 1986.
3. IB tarjoaa kolme koulutusohjelmia: Primary Years Program, Middle Years Program, ja Diploma-ohjelma; GCSE tarjoaa toisen asteen todistus.
4. IB on jaettu kolmeen eri alueellisia keskuksia; IBAEM-IB-Afrikassa, Euroopassa ja Lähi-idässä, IBA-IB amerikkalaiset ja IB Aasian-Tyynenmeren IBAP. GCSE on pohjimmiltaan keskiasteen koulutuksen todistus myönnetään Walesissa, Englannissa, ja Pohjois-Irlanti, joka on sama kuin tason 1 ja 2 taitoja.