Ero CECA ja CEPACECA vs CEPA

CECA sanoista Kattavat talousyhteistyösopimuksen kun CEPA on lyhenne sanoista Kattavat talouskumppanuussopimus.

Sekä CECA ja CEPA ovat muotoja taloussopimusten Intian ja muiden maiden, kuten Malesia, Singapore, ja Thaimaasta (varten CECA) ja Japanissa, Sri Lanka, ja Etelä-Korea (varten CEPA).

Vuodesta varsinainen nimi itse, selvin ero on sanan 'yhteistyö' entisessä ja 'kumppanuus' jälkimmäiseen. 'Yhteistyö' tarkoittaa löyhä yhteys kahden maissa, kun taas sana 'kumppanuus' merkitsee enemmän henkilökohtaista ja enemmän intensiivistä osapuolten välinen suhde.

Koska molemmat ovat taloudellisia sopimuksia, kaksi sopimusta sovelletaan eduksi molempien maiden, erityisesti taloudellisista ja kaupan puolella. CECA ja CEPA tehdään yleensä talouden neuvotteluja kahden maan välillä. Kun neuvottelijoiden päästä rakastettava sopimukseen yli ehtoja, sopimuksen allekirjoittamista kunkin maan 'edustaja (tässä tapauksessa kauppaministeri) ja johdetaan kunkin maan' s kansanedustuslaitoksen tai hallituksen hyväksyttäväksi. Hyväksymisen jälkeen, sopimus tulee voimaan vuoteen täytäntöönpanoa molempien osapuolten ja hallitusten omilla alueillaan.

Ehdot vaihtelevat maittain jokaisessa sopimuksessa. Neuvottelut voi koskettaa mitään erityistä taloudellista puolta tai huolta tietyn maan tai molempia osapuolia. Sopimus voi kattaa tariffit vientitavaroiden, suojaa ulkomailla työntekijöitä, jotka ovat osa maan 's palvelualalla, tai ulkomaisia ​​suoria sijoituksia kahden maan välillä.

CECA koskee lähinnä tariffialennuksista ja poistaa kaikki kohteet, jotka katsotaan listattu tariffikiintiöön kohteita. Toisaalta, CEPA on samat komponentit CECA ylimääräinen keskittyä ja vaihtoehtoja vaihtosuhde investointien ja palvelut. Kun tarkastellaan kokonaisuutta, CEPA on paljon laajempi ja monimutkaisempi kuin CECA.Vertailukelpoisessa taloudellinen tilanne, CECA pidetään ensimmäisenä askeleena tai ponnahduslautana saavuttaa CEPA. Jos neuvottelut voidaan vielä tehdä maiden välillä, ja molemmat osapuolet ovat avoinna keskustelua ja on hyvä taloudellinen suhde toisiinsa, CECA voi kehittyä CEPA. Tämä tekee CEPA seurausta meneillään toimia ja neuvotteluja kahden maissa, jotka alkoi CECA.

Eroista huolimatta kahden sopimuksia sekä CECA ja CEPA edistää taloudellista kaupan ja investointien ponnisteluja molempien maiden eduksi molemmille osapuolille. Nämä kaksi sopimukset myös auttaa pohjustaa enemmän taloudellisten ratkaisujen ja parannuksia viennin kohteita, investoinnit ja palvelun laatua. Yhteinen laajentaminen taloudellisia etuja ja mahdollisuuksia sekä maat voivat myös olla mahdollista, jos se on osa ehtoja minkä tahansa kahden sopimuksen.

Kaiken kaikkiaan se parantaa taloudellisia suhteita kahden hallituksen ja niiden ihmisiä.

Yhteenveto:

1. CECA on lyhenne Comprehensive talousyhteistyösopimuksen kun CEPA on esitys kattavasta talous- kumppanuussopimuksen.
2. Nämä kaksi muodot taloussopimusten ovat Intia 's tapa taonta taloudelliset siteet muiden Aasian maat, kuten Malesia, Singapore, ja Thaimaasta (varten CECA) ja Japanissa, Sri Lanka, ja Etelä-Koreassa.
3. CECA on ponnahduslauta CEPA. CEPA on myös laaja kannalta sen näkökohtia ja kohteita.
4. CECA käsitellään enimmäkseen poistamaan tai vähentämään tariffien taas CEPA 'huolenaiheet ovat samat lisäämällä investointeja ja palveluja.