Ero Wikileaks ja WikipediaWikileaks vs Wikipedia

Valtava kiistaa sivusto Wikileaks ja läheisyyttä nimensä Wikipedia on saanut monet kyseenalaistamaan mitä yhteyden näiden kahden sivustoja on. Lyhyt vastaus kysymykseen on ei mitään. Wikileaks ei ole millään tavalla yhteydessä Wikipedia tai Wikimedia. Toisin kuin Wikipedia, joka on online-tietosanakirja, joka saa virtansa käyttäjille, Wikileaks on sivusto, joka on omistettu altistaa tietoja, jotka eivät muutoin olisi saatavilla suurelle yleisölle. Tavoitteena Wikileaks on altistaa pahaan yhteiskunnan, kuten korruptio ja rikollisuus sekä paljastaa totuuden siitä, mitä todella tapahtui tiettyjen tapahtumien.

Sisältö Wikipedian ovat enimmäkseen tosiasioihin ja on jo saatavilla tavalla tai toisella. Nämä voivat vaihdella perustiedot tieteelliseen tietoon, historiallisia tapahtumia, populaarikulttuuria, ja paljon muuta. Toisaalta, sisältö Wikileaks ovat enimmäkseen luottamuksellisia asiakirjoja ja viestintää hallitusten ja järjestöjen että yksityiskohtia niiden alle ihailtavaa toimintaa. Selkeimmin Wikileaks on julkaissut satoja tuhansia asiakirjoja koskevat Yhdysvaltain hallintaa ja toimintaa sodissa Lähi-idässä. Jotkut väittävät, että tämä tieto voi olla haitallista elämää joukkojen on sijoitettu sinne.

Yksi ero näiden kahden sivustoja on laillisuuden toimintaansa. Wikipedia 'toiminnan mukaisia ​​lakeja ja mitä tahansa materiaalia, jota katsotaan Tekijänoikeudet poistetaan välittömästi välttää rikkomisesta. Luonne tiedostojen esittämien Wikileaks tarkoittaa sitä, että sen toiminta' s laillisuus on varsin kyseenalaista, koska niitä ei ole hankittu laillisin keinoin . Tämän vuoksi Wikileaks on kohdannut merkittäviä valvonnan lailla organisaatioihin Yhdysvalloissa. Myös muut yritykset ovat kieltäytyneet jatkaa liiketoimintaa Wikileaks siinä pelkoa siitä, että niitä voidaan pitää rikoskumppaninsa mitä Wikileaks on tekemässä; joista viimeisin on maksu-prosessori Paypal.Suhteen, miten sivusto on vuorovaikutuksessa käyttäjien on myös ollut joitakin merkittäviä muutoksia. Wikileaks aloitti käyttäjä voi muokata Wiki kuten Wikipedia. Koska kiistanalaisia ​​aiheita ja halu muita ihmisiä ottamaan tämän tiedon pois Internetissä, Wikileaks on päättänyt palata enemmän perinteisen julkaisemisen tyyli, jossa käyttäjä toimitti tietoja menee Wikileaks henkilökunta ja he onko se kannattaa julkaista tietoja tai ei.

Yhteenveto:

Wikipedia on tietosanakirja, kun Wikileaks on tallettaja vuotanut asiakirjoja

Sisältö Wikipedia on julkista tietoa, kun taas sisältö Wikileaks on luokiteltuja tietoja

Toiminta Wikipedia on täysin laillista kun taas Wikileaks on kyseenalainen