Ero avoimen ja peitellynAvoin vs Covert

'Avoin' ja 'peitellyn' ovat kaksi sanaa monien mielestä sekavaa, koska molemmat niistä voidaan soveltaa minkäänlaista toimintaa. Ja jotta ymmärtää, miten ne ovat hyvin erilaisia ​​keskenään, meidän täytyy tarkastella, miten kukin on määritelty.

'Avoin' tarkoittaa 'tehdään tai esitetään julkisesti tai selvästi ilmeinen' Oxford Englanti sanakirja. Tämä voi viitata kaikenlaisia ​​toimia, jotka tehdään näkyville tai selkeät ilmenemismuotoja. Let 's käytä tätä virkettä havainnollistetaan sen merkityksen: Pohjois-Korea äskettäin osoitti avoin väkivallanteot vastaan ​​sen sisko maa Etelä-Koreassa. Käyttämällä sanaa' avoin 'kuvaamaan väkivallanteot kohti Etelä-Korea, me tiedämme varmasti, että oli todellakin vihamielisiä toimet pohjoiskorealaiset kokonaisuudessaan näyttö yleisölle.

Let 's käyttää toista paljon yksinkertaisempaa esimerkki: John avoimesti osoitti merkkejä kiintymystä toukokuuta antamalla hänelle kukkia ja suklaata Valentine' s päivä. On hyvin selvää, että John pitää toukokuussa, koska hän antoi hänelle lahjoja aivan erityinen päivä. Voiko joku väittää tietämättä mitä John 'aikomukset ovat? Vastaus on ei, koska sana' avoin ', mikä tarkoittaa Johannes teki sen avoimeen ja jotta jokainen tiesi, mitä hän antoi toukokuussa.

'Covert' toisaalta, tarkoittaa juuri päinvastoin kuin avointa C ei avoimesti tunnustettava tai näytetään. Tämä on hyvin hankala termi käyttää minkä vuoksi se 's liittyy usein sotilaallisia ja poliittiseen toimintaan. Sana usein connotes petos ja harhautusten minkä vuoksi se' s harvoin käytetään jokapäiväisessä keskusteluissa paitsi tietenkin, teemme työtä varten hallitus tai jonkin organisaation arvot salaisuuden. Hyvä esimerkki käyttää tätä sanaa on tämä: CIA on käynnissä peitellyn tiedustelu operaation Irakissa. Tiedämme ne leikkaukseen käynnissä tällä alalla, mutta meillä ei ole yksityiskohtaisia ​​tietoja siitä, mitä se 's kaikki noin.Let 's käyttö John jälleen havainnollistaa kuinka' peitellyn 'voidaan käyttää säännöllisesti keskusteluissa: John osti kukkia ja suklaata salaa, koska hän halusi sen olevan yllätys toukokuussa. Analysoidaan virke tiedämme hän osti lahjoja, mutta me don 't missä tai milloin, ja jos teimme, emme tiedä kuka hän antaisi sen. Tämä on mitä vaikeuttaa käyttöä 'avointa' ja 'peitellyn'.

Avoin toiminta ei ole muita esityksiä muuta kuin mitä ne näyttävät olevan. Kun ihminen kävelee, me tiedämme, mitä hän 's tekemässä ja jotta voimme sanoa, että hän' s tekee sen avoimesti. Mutta kun laitamme 'peitellyn' kuvassa, se voi silti toimia. Miten? Tiedämme mies on kävely, mutta emme tiedä, missä hän 's menossa. Vaikka hän näyttää kävelee kahvila, meillä ei' t varmasti, jos hän 'on menossa sisälle tai vain jäävät ulkopuolelle. Siksi voi sanoa mies on kävely avoimesti kohti kahvilassa, mutta ei salaa suunnittelee ei mennä sisälle.

Yhteenveto:

1. 'Avoin' ja 'peitellyn' voidaan soveltaa kaikenlaista toimintaa.
2. 'Avoin' tarkoittaa 'tehty tai esitetty avoimesti' taas 'peitellyn' tarkoittaa 'ei näy tai avoimesti tunnustettu.'