Ero Lobbaus ja bribingLobbaus vs bribing

Lobbaus, yleensä viittaa teko yrittää vaikuttaa jäseniin lainsäätäjänä äänestää puolesta 'lobbaaja'. Joissakin hallitukset, 'lobbaajia' on virallisesti tunnustettu ryhmät, joiden edut ovat 'lobbausta' varten, jotka voivat olla kokonaan tai osittain rahoittama järjestöjen tai jopa kansakunnat. On pehmeämpi puoli, lobbaus voi vain liittyä poliittista tukea tarjotaan vastineeksi poliittista vaikutusvaltaa, tai toimintaa. Lobbaus että laillistetaan jota hallitus ei liity taloudellista tukea.

Lahjonta, toisaalta, liittyy tarjoamalla rahaa vastineeksi poliittisia toimia tai vaikutusvaltaa. Usein tämä lahjonta tulee käteisellä muodossa, ilman että siihen liittyy pankki transaktioiden ja tämä on yksi syy monien lobbaajat syytetään lahjonnasta. Siksi, lahjonta on kun raha maksut tehdään poliittista ryhmää odotuksia suositaan poliittisten tai lainsäädännölliset päätökset. Painopisteet ja päätökset lainsäätäjien, kuvernöörit, councilmen ja presidentti yhtälailla määritellään rahaa monisteita lobbaajien

Toisinaan, näyttää olevan vain hienoinen välillä. Lobbaajat ovat hyvin aggressiivisia ajaa niiden esityslistat, ja tämä on saanut monet ajattelemaan, että niiden käytännöt ovat hyväksyttävissä, koska se epäoikeudenmukaisesti heilauttaa poliittista maisemaa hyväksi rikkaiden ja suuryritysten jotka voivat käyttää rahan vaikutus. Ehdottomasti, tällainen järjestelmä on suuria haittoja, koska huolenaiheet 'tavallinen ihminen' ei ole väliä, jos ne ovat ristiriidassa etuja suurten yritysten. Jotkut yritysjohtajat on sellainen ote keinoja valtaan, että kuilu yritysten ja tiedoston ja sijoitus (jotka ostavat) on hyvin laaja.Juuri laittaa, lahjonta on kun yritys, yksilö tai ryhmä yksilöitä, tarjota rahaa tai omaisuutta vastineeksi tietyn vaikutus heidän hyväkseen. Esimerkiksi kun lainsäätäjä kertoo osatekijää, että hän äänestää tietyn lainsäädännön vastineeksi tietty määrä rahaa, niin se on lahjontaa.

Monta kertaa, todistaa lahjus voi olla yhtä vaikeaa kuin se voidaan erottaa lahjonta (joka on laitonta) ja lobbaus (joka on laillinen joissakin hallitukset), ellei ilmiantajia käytetään. Informers on tarjottava todellinen lahjuksia, ja teippaa virkamiehet hyväksyvät rahaa tarjoaa. Vaihtoehtoisesti, jos on 's joitakin kirjallinen sopimus virallista suostumustaan ​​tietojensa lahjonta, se voisi myös todistaa lahjuksen. Muuten, jotka osoittavat yhteyden osapuolten välillä ilman konkreettista näyttöä voi tuntua' vuoren kiivetä. '

Yhteenveto:
Lobbaus pyrkii vaikuttamaan poliitikkojen päättää käyttäjän puolesta, kun taas lahjonta tarkoittaa samaa, paitsi että on olemassa tarjous rahan tai omaisuuden.