Ero Sparta ja Ateena? Sparta? vs Athens

Puhuttaessa suuruutta muinaisten sivilisaatioiden, se 'on mahdotonta ei heittämään Kreikka taikinaan. Tuolloin kreikkalaiset katsottiin ylivoimainen lähes kaikilla elämän välillä älyn fyysistä voimaa. Ja todisteita löydettiin kahdessa näkyvin kaupungit historyCSparta ja Ateenassa.

Vaikka molemmat kaupungit sijaitsevat Kreikassa, yhtäläisyydet pääty tähän. Huolimatta samasta kansakunnan kansalaisten Sparta ja Ateena on erilaisia ​​näkemyksiä ja uskomuksia. Itse asiassa oli vain yksi esimerkki historian että he yhdistivät voimansa, kun Kreikka joutui hyökkäyksen Persian hyökkääjät. Jotta suurimman osan ajasta he olivat ristiriidassa keskenään erityisesti asioissa johtaa maata.

Nämä erot saattavat perustua niiden geenien sillä molemmat tulivat eri suvusta. Ateenalaisilta tuli Ionians kun Spartans olivat jälkeläisiä Dorian hyökkääjät, jotka tulivat pohjoisesta. Tämä johtaisi lopulta Sparta hyökätä ja valloittaa Athens.

Heillä oli myös eri mieltä, kun se tuli hallituksen. Athens pidetään syntymäkoti demokratian sillä tavalla he päättivät ajaa heidän kaupunkiin. Ateenalaiset äänesti niiden johtajia, jotka tulivat yläluokka. Sparta, toisaalta, hallitsi viisi miestä, joilla apua vanhimpien neuvosto. Tämäntyyppinen hallinnon oli linjassa uskoaan sotilasvallan.Seurauksena tästä ristiriita hallitusmuodot, kulttuurinäkökohdat ja uskomukset kaksi kaupunkia myös hyvin ristiriitaisia. Athens tuli tunnetuksi niiden arkkitehtuuri ja infrastruktuuri samalla Sparta keskittyi resurssinsa sotilaskoulutusta. Tämä näkyy siinä, miten lasten molemmissa kaupungeissa tuotiin esille tuolloin. Vaikka Spartan pojat tehtiin harjoitella torjua jo hyvin varhaisessa iässä, ateenalaiset opetti lapsilleen taidetta ja tieteet. Se osoitti myös, miten vaurautta ja resursseja jaettiin kansalaisten välillä Sparta ja Ateena. Spartan hallitsijat käytetään raakaa voimaa taistella maa ja rikkaudet joka meni suoraan kassaan hallituksen. Ateenalaiset kannusti kansalaistensa käydä kauppaa, joka teki niistä rikkaampi kuin niiden naapureiden.

Toinen paljastava vertailu näiden kaupunkien on se, miten jokainen kansalainen odotetaan elävän. Ateenalaiset kannustivat ihmisiä opiskelemaan musiikkia, taidetta ja kirjallisuutta. Ne harjoittaa myös liikunnan kuten urheilu. Tämä johti tuottavampia kansalaisten verrattuna Spartans. Military elämä odottaa jokainen lapsi syntynyt kaupungissa Sparta. Oikea syntymästä, pojat huoliteltu tulla sotilaat muodostavat vahvuus kaupunkiin. Eikä bändi soturit sanottiin olevan paremmin ja ankarammat kuin väkevä Spartans tuolloin.

Elantonsa myös vaihtelivat. Ateenalaiset olivat merkittäviä intellektuelleja, ja niin he viettivät paljon aikaa suunnittelemalla ja parantamalla maatalouteen ja elintarvikkeiden tuotantoon. Sparta tukeutunut maataloudesta ja käyttivät sotilaallista valloittaa muihin kaupunkeihin. Seurauksena henkisen paremmuus, Ateena kehittyi suurin laivasto tänä aikana vaikka Sparta oli kiistämätön maalla sodankäynnin. Nämä vastakkaiset ominaisuudet teki Kreikka erittäin voimakas ja vaikutusvaltainen kansa, mutta samalla siitä tuli niiden perimmäinen heikkous.

Yhteenveto:
1. Athens 'väestö oli Ionian syntyperää kun Sparta jälkiä sen syntyperä on Dorian hyökkääjät.
2. Athens käytetään demokraattisen kun Sparta oli oligarkia.
3. Athenians havaittiin arkkitehtien ja rakentajien kun Spartans olivat kuuluisia sotilaita.
4. Athens vaihdettiin runsaasti aikaa Sparta otti sen itselleen.
5. Athens edistää luovuutta ja henkistä työtä keskuudesta asukkaiden samalla Sparta odottaa kaikkien ihmisten riveissään tulla sotilaat.