Ero Sosialismi ja nationalisminSosialismi vs Nationalismi

Useiden poliittisten filosofiat keskitytään kunnallisista kuuluminen, sosialismi ja nationalismi olisi todennäköisesti eniten merkitystä nykyajan aikakauden. Ne eivät ole pelkästään pitää teorioita, mutta myös pidetään nykyaikaisen ilmiöitä juurruttaa takaisin jo 16-luvulla. Ne eivät välttämättä ole ristiriidassa keskenään. Itse asiassa nämä filosofiat voivat rinnakkain jopa yhden poliittisen tai kansallisen ryhmän. Ne ovat samat niin ne kannattavat yhteisöllisyyttä. Eli nationalismi, edistää selvästi julki vankka poliittinen ja kansallinen kokonaisuus ja Sosialismin, korostetaan yhteisöllistä omaisuutta kunkin ryhmän jäsenen nauttimalla se tasapuolisesti. Mikä erottaa ne toisistaan, kuitenkin on niiden taloudellinen vaikutus ja joustavuutta tai keskinäistä riippuvuutta yhdistettynä muunlaisiin poliittisesta näkökulmasta.

Sosialismi määritelmän on taloudellinen ja poliittinen teoria kannata yhteisöllinen omistus ja osuuskunta hallinta tuotantovälineiden ja resurssien kohdentamista. Tässä järjestelmässä tuotanto suoritetaan vapaa yhdistys työntekijöiden suoraan maksimoida käyttö-arvoja, koordinoidun suunnittelun investointipäätöksiä, ylijäämän, ja tuotantovälineet. Järjestelmässä käytetään menetelmää korvaus perustuu yksittäisiin arvoa tai työvoiman määrää yhden vaikuttaa yhteiskuntaan. Sosialisteille täysi sosialismiin yhteiskunta ei enää perustu pakkokeinoja palkan ja työn järjestämä perusteella suhteellisen sama teho. Toteutus sosialistisen järjestelmän vaihtelee yhdestä alaryhmä toiseen /. Jotkut sosialistit kannattavat täydellistä kansallistaminen keinot tuotannon, jakelun ja vaihtaa, kun taas toiset kannattavat valtion pääoman valvonnan puitteissa markkinatalouden. Jotkut ovat toteuttaneet luomista keskitetysti talouksien ohjaama valtion, joka omistaa kaikki tuotantovälineet. Toiset ottaneet erilaisia ​​markkinoiden sosialismin, jossa yhdistyvät yhteistyö- ja valtion omistus malleja vapaiden markkinoiden vaihdon ja vapaa hintajärjestelmä. Kuitenkin vapaampi sosialisti aloja kiistää valtiollisten ja omistus talouden kokonaan, ja valitsee suoran kollektiiviset tuotantovälineet kautta osuuskunnan työntekijöitä 'neuvostot ja työpaikkademokratia.

Nationalismi, toisaalta, on yhteiskuntapoliittinen kehyksen, johon liittyy vahva tunnistaminen joukko yksilöitä, joilla on poliittinen kokonaisuus on määritelty kansallisissa kannalta, tai yksinkertaisemmin, kansa. Se korostaa kollektiivinen identiteetti C 'ihmiset' on oltava itsenäinen, yhdistyneet, ja ilmaista yhdellä kansalliseen kulttuuriin. Se väittää, että etninen ryhmä on oikeus valtion asemaa, tai että kansalaisuus tilassa tulisi rajoittaa yhteen etniseen ryhmään, tai että usean kansalaisuus yhdessä tilassa tulisi välttämättä sisältää oikeuden ilmaista ja käyttää kansallisen identiteetin jopa vähemmistöt. Toinen yhtenä pääasiallisena advocacies on, että tila on ensiarvoisen tärkeää. Usein se on tunnistettu liike perustaa tai suojella kotimaa etninen ryhmä. Nationalismi ei konkretisoidaan ei vain tapa, kollektiivisen identiteetin kohti kuvitteellinen yhteisö, jotka eivät luonnostaan ​​ilmaistu kielellä, rodusta tai uskonnosta vaan myös sosiaalisesti, lakien ja elämäntapa mieltymykset että juuri henkilöt, jotka kuuluvat tiettyyn kansa. Lisäksi erot joitakin puitteissa olemassa keskuudessa kannattajat. Jotkut nationalistit puolustaa sen taantumuksellinen lähestymistapa, jossa vaaditaan paluuta kansalliseen ohi. Vallankumouksellinen vaihtelut vaativat perustamaan itsenäisen valtion kuin kotimaa etnisen vähemmistön.

Yhteenveto1) Sosialismi ja nationalismi ovat poliittisia puitteita, jotka korostavat kunnallisista kuuluminen on keskeisessä asemassa sosioekonomisten ravintoa.

2) Sosialismi kannattaa yhteisöllinen omistus ja jakamaan tasapuolisemmin keskuudestaan ​​osuuskunta osallistujia.