Ero Feudalism ja MonarkiaFeodalismi vs Monarkia

Yksi vaikeimmista asioista tuomat sivilisaatio on järjestelmän säännön tai valtion. Sen tarkoituksena on tuoda järjestystä yhteiskunnassa, se on myös yksi syy kuohuntaa ja erimielisyys hallitsijoiden ja niiden aiheista. Tämä oli laajalti ilmeistä aikana keskiajalta jolloin useimmat jos ei kaikki maailman maat havaittu järjestelmän monarkia ja feodalismin.

Useimmat ihmiset ajattelevat, että näitä kahta hallitusta ovat yksi ja sama, koska se tosiasia, että molemmat järjestelmät säädellään hallitsijoiden tai kuninkaat ja kuningattaret. Mutta lähemmin tarkasteltuna kukin järjestelmä, on olemassa joitakin tekijöitä, jotka osoittavat, miten ne eroavat toisistaan.

Monarkia on eräänlainen poliittinen järjestelmä, jossa kaikki valta on antanut yhdelle henkilölle, joka tulee korkein hallitsija valtion tai valtakunnan. Tämä yksilö pitää viimeinen sana kaikissa asioissa, joissa maa ja jokainen, joka asuu sitä. Feodalismin, toisaalta, on ensisijaisesti taloudellinen järjestelmä otetussa hallitsija voidakseen tehokkaasti hallita resursseja valtakunnan. Kuningas nimittää edustajat, jotka toimivat hänen puolestaan ​​kerätä veroja ja valvoa hänen lakeja tietyllä alueella. Nämä henkilöt ovat usein annetaan nimi herrojen ja yleensä tulevat jalo klaaneja.

Mutta feodalismin voi myös tulla hallitusmuoto sisällä monarkia, joka on syy, miksi se on niin sekava. Pohjimmiltaan feodaaliherrojen myös pitää samat valtuudet kuin niiden hallitsija, koska ne toimimaan puolestaan. Itse asiassa tämä on usein syynä aiheita kapinoivat kuningasta koska feodaaliherrat taipumus väärin valta myönnetään niitä. He varastavat verorahoja itselleen ja pakottaa aiheita maksaa enemmän jopa ilman kuningas 'toimeksiantoon.

Sen selventämiseksi asioita hieman välillä feodalismia ja monarkia, on tärkeää muistaa, kuinka he voivat olla suhteessa keskenään. Koska monarkia perustuu järjestelmään yhden yksilön joilla on kaikki valtuudet ratkaista, se voi olla olemassa sisälle feodalismia. Toisaalta, feodalismin välttämättä ole olemassa sisällä monarkia. Päätös on jopa kuningas, ja se on yleensä vaikuttaa kuinka kauas hänen valtakuntansa 'yksikön alueella.Toinen tärkeä tekijä, jossa kaksi poliittisten järjestelmien eroavat on lähde johtajan 'valtuuksien. Feodaaliherrojen vaativat tunnustusta korkeamman viranomaisen kuten kuningas tai kuningatar ennen kuin ne voivat ottaa hallintaansa niiden osoitettu Estate. Heidän voimansa ei ole ehdoton, koska niiden tuomio voidaan vielä kumota kuningas itse.

Vuonna monarkia, teho on periytynyt king hänen perillinen tai seuraaja. Tämä kyky ei koske kiistä ja saa rikki, kun kuninkuus on kaadettu tai väärinkäytetty toisen yksittäisen yleensä läpi sodan ja kapina. Päätöksistä tahansa hallitsija monarkiassa ovat lopullisia ja ne ovat yleensä suoritetaan välittömästi.

Yhteenveto:

1. Systems hallituksen muodostettiin pitää järjestyksessä, mutta myös pääasiallisia syitä anarkiaa.
2. Sekä feodalismin ja monarkiaa vaativat ylin hallitsija kuin kuningas tai kuningatar.
3. Monarkia on yksinomainen muoto poliittisen järjestelmän samalla feodalismia syntyi taloudelliselta kannalta.
4. Feudalism voi olla myös poliittinen järjestelmä.
5. monarkia voi olla olemassa sisälle feodalismia kun feodalismia välttämättä ole olemassa sisällä monarkia riippuen siitä, kuinka kuningas näkee asiat.