Ero Globalisaatio ja CapitalismGlobalisaatio vs Kapitalismi

Globalisaatio ja kapitalismi ovat suosittuja termejä nykyään. Vaikka ihmiset olettavat, että sanat voidaan vaihtoehtoisesti käyttää, tämä ei pidä paikkaansa. Globalisaatio on yleinen termi, ja se voidaan määritellä monella tavalla, verrattuna kapitalismi, jolla on erityinen määritelmä. On virheellistä olettaa, että globalisaatio on synonyymi kapitalismille. Jotta vältettäisiin sekaannus näistä kaksi termiä, yksi pitäisi oppia milloin ja miten sana globalisaatio tuli suosittu.

Merkittävä termi, joka edeltää globalisaatio oli 'jättiyhtiöille', joka mainitaan ensimmäisen Charles Russell. Vuonna 1930 's, sana globalisaatio syntynyt, ja tunnistettiin tiiviisti koulutuksen kautta merkittävä ihmisen kokemuksia. Vuoden 1960' s kuitenkin termi hyväksyttiin yhteiskuntatieteilijät ja taloustieteilijöitä. Globalisaatio voi koskea monia asioita. Vuosien termi on poikinut ristiriitaisia, ja jopa absurdia, määritelmiä. Onneksi YK on keksiä määritelmä, joka väittää, että globalisaatio olisi tarkasteltava sellaisessa taloudellisessa ympäristössä. YK määritellään globalisaation vapaakauppa, joka sisältää poistaminen tariffeja ja muita esteitä vapaalle pääomavirtoja, tavaroiden, työvoiman ja palvelujen.

Taloustieteilijät, toisaalta, määrittelevät globalisaation rinnastaminen kansantalouksien yhdeksi valtava kansainvälinen talous kautta suoria ulkomaisia ​​sijoituksia, muuttoliike, kauppa, pääomavirrat, ja kauppa. Globalisaatio kulkee käsi kädessä nykytekniikalla helpottamiseksi ja kannustaa vapaakauppaa kaikkialla maailmassa. Internet-yhteyden varmistaa, että rajat valuutta, kansainvälinen kauppoja syntyy päivittäin. Tämä on, jos termi kapitalismi tulee kuva.

Kapitalismi on määritelty järjestelmäksi, jossa taloudellisen jakelun ja tuotannon yksityisten yksiköiden kartuttamiseksi voittoa. Kapitalismi kallistuu kohti yksityisomistuksen sijasta valtion omistuksessa. Kapitalismi johtaa myös termiä laissez faire, joka väittää, että viranomaisten valvonta markkinoilla ei ole välttämätöntä. Kapitalismi syntyi talousjärjestelmän jo vuonna 16-luvulla. Se korvasi feodalismin hallitsevana taloudellinen järjestelmä länsimaiden, ja hyväksyi muut maat aikana 19. ja 20-luvulla.

Nyt kuinka ovat termejä globalismia ja arvo liittyvät? Oikea tapa yhdistää nämä kaksi termiä olisi väittää, että globalisaation spawns kapitalismi. Poistaminen, että vapaan kaupan on kannustanut yksityisomistuksessa laitokset kukoistaa. Laajaa suosiota globalisaatio on myöntänyt sitkeys kapitalismille. Tämän seurauksena monet maat, jotka aiemmin hylännyt kapitalismi ovat hitaasti käsittää sen, koska keinona sisällyttää maailmantalouteen muodostuneet globalisaation.

Globalisaatio ja kapitalismi aina kulkevat käsi kädessä, mutta ei voi vaihtaa keskenään. Jos joku viitata yhdistymistä erilaisten kansallisten talouksien yhdeksi maailmantalouden ja kynnyksellä vapaakaupan globalisaatio olisi sopivampi termi käyttää. Jos joku tukea yksityisomistukseen yli valtion omistuksen, sitten yksi koskee kapitalismia. Molemmat termit tulisi aina käyttää niiden oikeaan asiayhteyteen.

Yhteenveto1. Globalisaatio ja kapitalismi ovat suosittuja termejä käytetään kuvaamaan taloutta.

2. Globalisaatio on yleinen termi, ja se voidaan määritellä monella tavalla, verrattuna kapitalismi, jolla on erityinen määritelmä.

3. Globalisaatio käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1930 's. Kuitenkin käytettiin vain sellaisessa taloudellisessa ympäristössä aikana 1960' s.

4. On olemassa kaksi tärkeää määritelmää globalisaation. Ensimmäinen niistä on tehty Yhdistyneiden Kansakuntien, joka määrittelee globalisaation vapaakaupan joka sisältää poistaminen tariffeja ja muita esteitä vapaalle pääomavirtoja, tavaroiden, työvoiman ja palvelujen.

5. Toinen määritelmä käyttävät ekonomistit. Ne kuvaavat globalisaatio rinnastaminen kansantalouksien yhdeksi valtava kansainvälinen talous kautta suoria ulkomaisia ​​sijoituksia, muuttoliike, kauppa, pääomavirrat, ja kauppa.

6. Kapitalismi on määritelty järjestelmäksi, jossa taloudellisen jakelun ja tuotannon yksityisten yksiköiden kartuttamiseksi voittoa. Kapitalismi kallistuu kohti yksityisomistuksen sijasta valtion omistuksessa.