Ero Kveekarit ja Amish
Kveekarit vs Amish

Kun kuulemme sanan 'Amish' ja 'Quaker', mielikuva usein mieleen ja me yleensä kuvitella Quaker Oats miehen kuuluisan viljan brändin, hänen iso hattu ja valkoiset hiukset. Tämä osoittaa, kuinka vähän me oikeastaan ​​tiedä niistä. Jos me todella tarkastelemme näitä kahta uskonnollisten ryhmien tarkemmin, näemme, että ne ovat hyvin eri uskomuksia ja käytäntöjä. Vaikka ne voivat jakaa joitakin yhtäläisyyksiä, ne ovat edelleen hyvin erilaisia ​​keskenään.

Amish on ominaista niiden haluttomuus sopeutua tuomat muutokset nykyaikaisen tekniikan. Tämä jatkuva taistelu nykyaikaa voidaan jäljittää uskovansa, että yksi pitäisi elää elämää yksinkertaisella tavalla. Jotta voitaisiin paremmin ymmärtää, miksi näin on, tulee ymmärtää peruskäsitteet Amish uskomus. Ensimmäinen on heidän uskonsa hylkäämisestä? Hochmut, mikä tarkoittaa mitä me kutsumme ylpeyttä ja ylimielisyyttä. Toiseksi he antavat erittäin tärkeänä Gelassenheit ja Demut. Entinen viittaa toimittamista ja jälkimmäinen koskee nöyryyttä. Gelassenheit on ilmaus yhdestä 'haluttomuus puolustaa itseään ja on osoitus anti-individualistinen uskomus Amishit. Tämä anti-yksilöllisyys on ensisijainen syy hylkäämiseen työtä säästävä tekniikka, jonka Amish kuin omaksua uusia tekniikka tekisi yksi vähemmän riippuvaisia ​​yhteisöä.

Kveekarit, toisaalta, eivät ole samaa mieltä, koska niillä on eri joukko uskomuksia. Amishit ovat kaikkein konservatiivinen uskonnollisia ryhmiä siellä, kuten voidaan nähdä niiden kieltämällä sähköä, syntyvyyden säännöstely, naisten päällään housut, ja korkeakoulutuksen. Kveekarit ovat juuri päinvastoin, koska useimmat niistä ovat liberaaleja. Kveekarit, joka tunnetaan myös Religious Society of Friends, uskovat, että jokaisella on suora yhteys Jumalaan. Useimmat heistä hylätä sakramenttien ja uskonnollista symboliikkaa. Tämä uskomus myös poistaa tarpeen papiston, sillä jokainen on kytketty suoraan Jumalalle. He uskovat vahvasti uskonnollisen suvaitsevaisuuden ja he eivät käytä sanaa 'muuntaa'; he mieluummin sanaa 'vakuuttaa', koska tämä eliminoi pakottaminen joka on hiljaista entinen. He eivät yritä 'pelastaa' ketään. He uskovat, että se ei riitä yhden lukea Raamatun ollakseen hengellinen; yksi on harjoittaa sitä.

Molemmat ryhmät, vaikka ne eroavat joiltakin keskeisiltä osilta, yhdistyvät uskonsa väkivallattomuuteen. Molemmat uskovat, että Jeesus itse kannattanut tätä. Ne noudattavat asenne kuin vastarintaa, kun he itse joutuvat väkivaltaisuuksia. Jopa kansallisella tasolla, nämä kirkot uskovat, että kaikenlaisen väkivallan, kuten sota, tulee vastaan ​​Christian moraalia. Molemmat ryhmät ovat osa Peace kirkkojen.1. Amish on uskomus perustuu yksinkertaisuuteen ja tiukka elävä, toisin kveekarit jotka tavallisesti ovat liberaaleja.

2. Amish uskonto on pappien, vaikka kveekarit uskovat, että koska jokaisella on yhteys Jumalaan he don 't tarvitse pappi johtamaan tahansa tilaisuudessa.

3. Amish uskovat ylläpitämisessä tapoja menneisyyden ja Don 't harkita modernit mukavuudet.