Ero PSLV ja GSLVPSLV vs GSLV

PSLV (Polar Satellite Launch Vehicle) ja GSLV (gslv) ovat kaksi rakettien laukaisun kehittämien Intian Space Research Organization, tai ISRO, käynnistää satelliitteja kiertoradalle. PSLV on vanhempi kahden ja GSLV jopa perii joitakin tekniikoita entisen sen suunnittelussa.

Pääsyy kynnyksellä GSLV on kyky nostaa suurempia kuormia avaruuteen. Vaikka PSLV voi nostaa hieman yli ton hyötykuorman GTO (Geostationary Transfer Orbit), The GSLV pystyy nostamaan yli kaksinkertainen, joiden nimellinen kapasiteetti on 2 2 5 tonnia. Yksi tärkeimmistä syistä, joiden vuoksi GSLV on sellainen lisääntynyt kuormitus on sen hyödyntäminen kryogeenisen rakettimoottorin sen viimeisessä vaiheessa. Kryogeenista raketti moottori tarjoaa enemmän työntövoimaa kuin perinteiset Nestemäistä polttoainetta, mutta polttoaineen ja hapetin on Super jäähdyttää pitääkseen ne nestemäisessä tilassa.

On myös ero PSLV ja GSLV kannalta raketti itse. PSLV on 4 vaihetta, jotka vuorottelevat kiinteitä ja nestemäisiä polttoaineita, kun taas GSLV on kolmivaiheinen kanssa vain ensimmäinen vaihe, jolla kiinteän polttoaineen. Voit kertoa kun raketti muuttuu vaiheittain, koska se poistaa edellisen vaiheen syyttyy seuraavaan. Auttaakseen ensimmäinen vaihe nosto raskaan raketin PSLV on 6 hihna-vankkaan raketteja. Neljä näistä rakettien palavat ennen käynnistämistä ja loput poltetaan ilmassa. GSLV myös hihna-rakettia mutta vain 4 niistä ja ne ovat nestemäistä polttoainetta. Vaikka hihna-raketit on GSLV antaa hieman vähemmän työntövoima kuin sen PSLV, ne palavat kolme kertaa pidempään ja antamaan enemmän apua ensimmäiseen vaiheeseen.Molemmat raketit on käynnistetty useita kertoja, mutta PSLV on ollut enemmän, koska se on vanhempi. Kun tarkastellaan niiden kirjatusta, se on helppo nähdä, että PSLV on luotettavampi. 18 käynnistää, 16 niistä oli onnistumisia ja vain ensimmäinen oli täydellinen epäonnistuminen; jäljellä yksi on nimeltään osittainen epäonnistuminen koska satelliitti ei yltänyt tarkoitettu korkeudessa. 7 käynnistää että GSLV ollut huonompi tuloksia 4 päättyy epäonnistumiseen ja vain kaksi onnistumisia; se on myös yksi osittainen epäonnistuminen käynnistää.

Yhteenveto:

1. PSLV on vanhempi kuin GSLV
2. GSLV on paljon suurempi kantavuus kuin PSLV
3. GSLV käyttää kryogeeniset polttoainetta kun PSLV doesnt 't
4. GSLV on kolme vaihetta, kun taas PSLV on neljä vaihetta
5. GSLV on 4 neste vahvistimet kun PSLV on 6 vankka vahvistimet