Ero Kastepiste ja kosteusDew Point vs Ilmankosteus

Molemmat 'kastepiste' ja 'kosteus' ovat termejä käytetään meteorologian, tieteellinen tutkimus maapallon ilmakehän ja sään.

Yksinkertaisimmassa mielessä, sekä kastepiste ja kosteus ovat kaksi eri tapaa tarkastella sama asia, joka tässä tapauksessa on määrä tai määrän vesihöyryä ilmassa tai, laajemmin, ilmapiiri.

'Kastepiste' tunnetaan myös nimellä 'kastepisteen' tai 'höyryn tiheys.' Se on enimmäkseen mittaus kosteuden ilmakehässä ilmaistuna asteiseksi.
Koska kastepiste on ilmaistu asteina (Celsius tai Fahrenheit), se nähdään myös lämpötilan tai esimerkiksi silloin, kun ilma on jäähdytettävä ja vesihöyry on tiivistyä ylikuormitusta. Tavallaan se on kyllästymislämpötila tai kyllästymispisteen.

Jos vesihöyry pääsee kastepisteen tulee olemaan seurausta. Lauhdevesi on nimeltään 'kaste.' Jos prosessi tapahtuu kylmässä ympäristössä, kastepisteen tulee 'halla piste' tai virallisemmin, koska 'halla lämpötilan.'

Toisaalta, kosteus on määrä vesihöyryä tai kosteuden läsnä ilmassa tai ilmakehään. Kosteus on kolmenlaisia; absoluuttinen kosteus, erityisiä kosteus ja suhteellinen kosteus. Suhteellinen kosteus, monissa tapauksissa ilmaistaan ​​usein vain 'kosteus' ja liittyy useimmiten ja verrataan kastepisteen lämpötila. Kaikenlainen kosteus ilmaistaan ​​prosentteina.

Sekä kosteus ja kastepiste on suora suhde toisiinsa eri mittausmenetelmien vesihöyryä. Niillä on myös yhteinen suhde toisen elementin, ilman lämpötila. Kastepiste kuin lämpötila ilmaisee, kuinka paljon kosteus on ilmassa, kun kosteus vaikuttaa välisessä ilman lämpötilan ja kastepisteen.Jos kosteus on korkea, se tarkoittaa, että välillä ilmakehän lämpötilan ja kastepisteen lyhenee. Suoraa suhdetta kastepisteen ja kosteus tarkoittaa, että kun kastepiste kuin lämpötila nousee, kosteus myös nousee. Sama pätee silloin, kun yksi on alaspäin; toinen on yhtä hyvin laskea.

Valikoimat kastepisteen lämpötila voi itse käsittää monenlaisia ​​kosteuden tietyllä kuvauksen kosteuden. Esimerkiksi 'mukava' kuvauksen kosteus edellyttää erilaisia ​​kastepiste lämpötiloissa 55-59 celsiusta. Vaikka ilmaistu suhteellinen kosteus on noin 31 prosentista 41 prosenttiin kosteutta ilmassa. Jos kosteus on 100 prosenttia, ilman lämpötila ja kastepistelämpötila on sama. Kuitenkin suurempi kastepisteen lämpötila ja suhteellinen kosteus ovat ehto on erittäin epämiellyttävä yksittäisen.

Mittaukset, jotka mittaavat tai ilmoittaa kastepisteen kutsutaan 'kastepiste metriä.' Näitä välineitä käytetään usein ja kalibroidaan muita välineitä kuten kosteusanturi. Toisaalta, psykrometrit ja hygrometers käytetään mittaamaan kosteutta.

Yhteenveto:

1. 'kastepiste' ja 'kosteus' ovat suhteellisesti meteorologia. Molemmilla on suora suhde toisiinsa ja tarjoavat eri mieltä vesihöyryn ilmakehässä.
2. Kastepisteen on lämpötila ja ilmaistaan ​​Celsius tai Fahrenheit. Se on ensisijaisesti mittausmenetelmä vesihöyryä, kun kosteus ilmaistaan ​​prosenttiosuudet määrän vesihöyryä tai kosteuden läsnä ilmakehässä.
3. kastepiste tarkoittaa yleensä kondensaatio kun kosteus viittaa kyllästymisen vesihöyryä.
4. kastepiste lämpötila on ensimmäinen lämpötila silloin, kun tiivistyminen alkaa.