Ero Mitosis ja Binary FissioMitosis vs Binary Fissio

Käsite solujen jako on hyvin hankala joillekin koska on paljon pieniä asioita tapahtuu solussa, jotka ovat kaikki erittäin tärkeitä koko ajan. Kuitenkin erilaisia ​​solunjakautumisten kuten mitoosia ja binary fissio on ainutlaatuisia ominaisuuksia. Ne ovat helposti sekoittaa keskenään, koska molemmat ovat suvutonta muotoja lisääntymisen vastakohtana meioosi joka on luonteeltaan seksuaalista.

Mitosis on eräänlainen solunjakautumisen joka tapahtuu keskuudessa kuin sukusoluja (somaattisten solujen). Tämän tyyppinen solujen lisääntymisen on suunniteltu lisäämään solujen määrän aikana blastogeneesin ja alkionkehityksen sekä eläimiä ja kasveja. Selvimmin ominaisuus mitoosi prosessi on tuotannon kaksi tuotetta solua (tyttäret), jotka muistuttavat toisiaan sekä alkuperäiseen soluun (äiti) sekä määrällisiä ja laadullisia näkökohtia.

Mitosis on neljä vaihetta tai vaihetta eli: G1, S, G2 ja lopullinen mitoosi vaihe, joka täydentää sykli. Ensimmäinen-kolmas vaiheissa käsittää ns interphase. Tämä vaihe, vaikka ei ole kromosomi jako tapahtuu, on ominaista nopea solujen metabolinen aktiivisuus mukana sekä tumassa ja sytoplasman elinten jolloin se pisin kollektiivinen vaiheessa. G1 on merkitty RNA transkriptio ja proteiinisynteesiä. S-vaiheessa on osoituksena DNA-synteesiä. G2 vaihe on ensisijaisesti hankinnan enemmän solun energiaa ja lisää entisestään solukoko erityisesti nucleolus.

Joka tunnetaan prokaryoottisena fissio, binary fissio sanotaan olevan tutuin ja yksinkertaisin suvuton lisääntyminen. Se on yksinkertainen, koska koko prosessi päättyy nopeammin mitoosi prosessi. Toisin kuin mitoosia, siellä 's enää osallistuminen ydin- kirjekuoren ja sentromeerien (joissa mitoosi karat on kytketty) on biologinen fissio.Binary fissio on kolmenlaisia: yksinkertainen, poikittainen ja pitkittäinen binary fissio. Yksinkertainen binary fissio tapahtuu amoebas jossa jako menee tahansa lentokoneella. Poikittainen binary fissio tapahtuu keskuudessa Paramecium ja planaria jossa sytoplasman jakotasosta vastaa mallin 's poikittaisakselin ympäri. Pitkittäinen binary fissio tapahtuu Euglena kun kone vastaa pitkittäinen linjaus.

Yhteenveto:

1. Binary fissio esiintyykin prokaryooteissa (solut, jotka eivät sisällä ydin).
2. Mitosis esiintyykin eukaryooteissa (solut, jotka ovat ydin).
3. Binary fissio ei sisällä kara muodostumista (mitoosilaitteen) ja sisko kromatidien sen prosessissa tehden nopeampi keino solujen jako kuin mitoosin.