Ero ja -suhdettaHinta vs Ratio

Tutkimuksessa matematiikan, tilastotieteen ja liike, kohdataan sellaiset termit kuin 'korko' ja 'suhde.' Vaikka ne voivat molemmat viittaavat suhde kahden tai useamman asioita tai numeroita, ne ovat hyvin erilaisia ​​keskenään.

'Rate' määritellään määrä, määrä, tai taajuuden, jolla tietty tapahtuma tai esiintyminen tapahtuu ilmaistaan ​​yleensä monta kertaa se tapahtuu tuhannesta koko väestöstä, jota pidetään tai tutkittu. Se viittaa vertailun kahden mittauksen eri yksiköissä. Se merkitsee, kuinka kauan kestää saavuttaa jotain, kuten etäisyyden aikayksikössä (esimerkiksi: 40 mailia / h). Tämä on nopeudella, jolla matkustaa, 40 mailia 1 tunti.

Se ei vain voida käyttää mitattaessa aikayksikössä mutta myös mitata massayksikköä tai pituutta. Sana 'per' käytetään erottamaan kaksi mittauksia, joita käytetään laskemaan määrä. Hinnat ovat yleensä käytetään fysiikan ja kemian sekä liiketoiminnan ja rahoituksen.

'Ratio' Toisaalta, määritellään suhde lukumäärä, koko, määrä, tai aste kaksi tai useampia samanlaisia ​​asioita tai määrät, jotka osoitetaan osamäärä yksi asia tai määrä jaettuna muiden. Se on osa asiasta toiseen. Se on vertailu numerot samassa yksikössä. Se selittää korrelaation asiasta toiseen. Sitä voidaan soveltaa henkilöihin, asioita, tai yksiköitä. Esimerkkinä on tämä; 'Romy on kolme mangot kun Edgar on kuusi.' Suhde Romy 's mangosäilyke Edgar' s on 3: 6. Se voidaan myös ilmaista 3-6,? tai 0,5.Vaikka korko viittaa vain kiinteän määrän kaksi asiaa, suhde viittaa suhde useita asioita. Nopeuden viittaa myös muutoksia mittauksissa tai yksiköissä, kun taas suhde viittaa myös eroa asioita.

Muita esimerkkejä:
'Sarah on viisi suklaapatukoita, ja hän voi syödä niitä kaikkia yhdessä minuutissa. Joan on kymmenen suklaapatukoita, ja hän voi syödä niitä kaikkia yhdessä minuutissa.' Nopeus, jolla Sarah syö hänen suklaapatukoita on
5 baaria / minuutti; Joan 's nopeudella on 10 baaria / minuutti. Suhde Sarah' s suklaapatukoita Joan 's on 5:10.

Yhteenveto:

1. korko tarkoitetaan taajuutta, joka tietyn tapahtuman tapahtuu, kun suhde tarkoittaa suhdetta koko, lukumäärä, tai aste kahden tai useamman asioita.
2. korko on vertailu kaksi mittausta samassa yksikössä kun suhde on osuus asiasta toiseen.
3. korko viittaa kiinteään määrään kaksi asiaa, kun taas suhde tarkoittaa suhdetta eri asioita.
4. suhde ilmaisee eron asioita, kun nopeudella ilmaisee muutoksia mittausten tai yksiköissä.