Ero Adaptive ja luontaisen immuniteetinAdaptive Vs luontaisen immuniteetin

Ihmiskeho on hyvin ainutlaatuinen alus siinä mielessä, että se koostuu monimutkaiseen järjestelmiä, jotka toimivat täysin harmonisen tavalla. Epätasapaino jopa vain yksi järjestelmä jo aiheuttaa kärsimystä koko järjestelmän. Tässä suhteessa on olemassa monia tekijöitä, tai aineita, jotka aiheuttavat tätä epätasapainoa. Epätasapaino, tunnetaan nimellä tauti, on hämmästyttävän fended pois laitos itse käyttämällä ainutlaatuisen riviä biologinen puolustusjärjestelmä (vapaudet).

On olemassa kahdenlaisia ​​vapauksia eli synnynnäisen ja adaptiivisen immuniteetin. Katsomalla itse termi, olet jo antanut käsityksen siitä, miten kukin muodon immuniteetin erilainen. Sekaannus setit koska jokainen termi tulee myös monia muita erilaisia ​​vaihtoehtoisia termejä.

Synnynnäinen on siten luontainen immuniteetti (puolustus), joka on jo läsnä syntymän. Se fends off geneeristen mikro-organismien estäen niiden pääsyn elimistöön järjestelmä kuin kudoksia ja soluja. Geneerisen, tämä tarkoittaa, että se ei hyökätä tiettyä organismia (yleiskäyttöinen). Että 'takia luontaisen immuniteetin kutsutaan myös spesifistä immuniteettia.

Esimerkki siitä, miten kaunis luontaisen immuniteetin toimii esimerkkinä ihossa 'luonnollista toimintaa palvelemaan ensilinjan esteenä pintaa mikro-organismeja. Toiseksi, runko eritteet sisältävät lysotsyymejä joka luonnollisesti taistella mitään vieraita hyökkääjiä. Jopa yskiminen ja aivastelu toiminta on eräänlaista puolustusmekanismi elimistön. kuitenkin siinä tapauksessa, jossa mikro-organismit ovat jo tulleet järjestelmään luontaisen immuniteetin yrittää parhaansa käsitellä sitä ennen kuin se aiheuttaa vahinkoa tai tuottaa tietyn häiriö.Edelleen poistamiseksi rikkovaa mikro-organismi, kehon käynnistää tulehdusreaktio, joka liittyy julkaisun histamiineja syöttösoluista. Tuloksena on rekrytointi elimistön 'normaalin puolustuksemme muodossa fagosyyttien (valkosoluja ja neutrofiilit). Nämä ovat prime pelaajia luontaisen immuniteetin.

Toisaalta, mukautuva immuniteetti on kokonaan uusi tarina. Joka tunnetaan myös nimellä hankittu ja erityisiä, tämän tyyppinen immuniteetin liittyy immuunivasteen. Yksinkertaisesti selitetty, se on, kun ei enää vaikuta tiettyyn mikro-organismi, koska se on jo tartunnan kehosta ennen. Näin tapahtuu, koska elimistö on jo kehitetty (mukautettu) ja mikro-organismi tuella muistisolujen. Niiden avulla kehon heräisi koskemattomuuden. Lisäksi keho nyt reagoida loukkaavan mikro-organismien vapauttamalla erikoistuneet vasta-aineet (lymfosyytit). Tämän seurauksena, on antigeeni-vasta-ainereaktion.

1. Synnynnäinen immuniteetti on ei tietyntyyppiset immuniteetin toisin immuniteetin (erityinen).
2. Synnynnäinen immuniteetti on läsnä syntymän samalla immuniteetin sai juuri kehitetty kun aiemman hyökkäyksen tietyn organismi.