Ero GFP ja YFPGFP vs YFP

GFP ja YFP ovat kaksi hyvin erilaista fluoresoivaa valkuaista Aequorea victoria, meduusa. Monet merieliöiden on samanlainen vihreä fluoresoiva proteiineja, mutta GFP tarkoittaa proteiinia, joka eristettiin alun perin tässä meduusoja. YFP on geneettinen mutantti GFP.

GFP

GFP sanoista vihreä fluoresoiva proteiini. Tärkein ominaisuus vihreä fluoresoiva proteiini on, että kun se on alttiina sininen ultraviolettivaloa, sillä on vihreä fluorescence.GFP on valmistettu 238 aminohappoa. Fluoresoivat proteiinit on kaksi piikkiä, heräte huippu ja päästöjen peak.GFP osoittaa heräte huipussaan 395nm aallonpituuksilla, ja sen päästöjen huippu on 509nm aallonpituuksilla. 509nm näkyvän spektrin on alempi vihreä osa. Kvanttisaannossa tai QY vihreää fluoresoivan proteiinin on 0.79.quantum tuotto tarkoittaa kuinka monta kertaa tapahtuma esiintyy, kun säteily Cinduced prosessi tapahtuu kohti fotoni. Tässä tapauksessa 'tapahtuma' tarkoittaa päästöjen fotonien.

GFP on ollut erittäin hyödyllinen molekyyli- ja solubiologian. Sitä käytetään 'reportteri ilmaisun'. Reportteri geenit ovat geenejä, jotka käyttävät tiedemiehet ja tutkijat liittää toiseen geeniin, joka he opiskelevat. Ne auttavat mittaamaan ja osoittaa, onko geeni on ilmaistu eliö väestön tai solun. Niitä käytetään myös biosensoreihin.

Löytö GFP ja sen kehitys Roger Tsien, Osamu Shimomura ja Martin Chalfie sai vuoden 2008 Nobelin.YFP

YFP sanoista Yellow Fluorescent Protein. Se on mutantti alun perin saatu vihreä fluoresoiva proteiini, mistä meduusoja Aequorea Victoria. YPF on myös kaksi eri piikkiä; emission huippu on 527nm ja sen heräte huippu on 515 nm. Käyttötarkoitukset YFP ovat samanlaisia ​​tai sama GFP molekyylibiologian.

YFP on 3 parannettu versiot; Ypet, Citrine ja Venus. Erityispiirteet nämä parannetut versiot ovat, että ne ovat kloridi herkkyys, joka pienenee ja se on nopeampi kypsytys; ne ovat kirkkauden vuoksi kvanttisaannossa. Niitä käytetään tyypillisesti vastaanottajina varten FRET antureita. FRET sanoista Fluoresenssiresonanssienergiasiirtoa. Niitä kutsutaan myös RET tai EET Resonanssienergiansiirtoa ja sähköisen energian siirtoa vastaavasti. Se on mekanismi, joka kuvaa energian kuljetus 2 chromophores.

Yhteenveto

 

GFP sanoista vihreä fluoresoiva proteiini, joka oli alun perin peräisin meduusoja Aequorea Victoria. YFP sanoista Yellow Fluorescent Protein. Se on mutantti alun perin saatu vihreä fluoresoiva proteiini päässä meduusoja Aequorea Victoria.

GFP osoittaa heräte huipussaan 395nm aallonpituuksilla, s ja sen päästöjen huippu on 509nm aallonpituuksilla. YFP päästöjen huippu on 527nm ja heräte huippu on 515 nm.

GFP on ollut erittäin hyödyllinen molekyyli- ja solubiologian. Sitä käytetään 'reportteri ilmaisun'; YFP käytetään tyypillisesti vastaanottajina varten FRET antureita.