Ero Constant ja Välitön nopeusJatkuva vs Hetkellinen nopeus

Nopeus voidaan määritellä kuljettu matka aikayksikköä kohti. Ei voi olla monia tapauksia nopeus, kuten vakionopeudella, keskinopeuden, ja hetkellinen nopeus.

vakionopeuden
Kiinteä etäisyys liike aikayksikössä on vakionopeudella. Kullakin aikaväli, sama määrä ja etäisyys on katettu. Sopiva esimerkki vakionopeudella saattaa olla objekti liikkuu radalle. 'Vakionopeuden' tarkoittaa, että ajan mittaan nopeus ei kasvaessa eikä pienenee; se vain on johdonmukaista. Tämä tarkoittaa sitä, että nopeus sekä kiihtyvyys on poissa tai se on nolla. Toisin sanoen, jos nopeus on vakio, ei ole kiihtyvyyden tai nopeuden mukana. Tasaisella nopeudella, suuntavektoriin muuttuu nopeuden. Velocity muuttuu jatkuvasti sen suunta muuttuu jatkuvasti. Vakionopeudella on skalaari määrä.
Jos me jakaa koko matkan läpi kulkee koko ajan, saamme keskinopeus. Siten,
Keskinopeus = kokonaismatka / kokonaisaika
S = d / t

hetkellinen nopeus
Nopeus tietyllä hetkellä on hetkellinen nopeus. Se voidaan ottaa pisteestä, joka sijaitsee linjan jonkin aikaa nopeuskaavion. Hetkellinen nopeus mitataan eri osa-aikaisen matkan kuvaaja. Tietyssä vaiheessa, nopeus jostakin esineestä hetkellistä nopeutta.

Oletetaan ajat auton ystäväsi. Jos tarkkailla lukemia nopeusmittarin, sen nopeus muuttuu jatkuvasti, koska nopeusmittari antaa nopeus tietyllä hetkellä. Tämä lukema on hetkellinen nopeus juuri sillä esimerkiksi. Jos milloin hetkenä etäisyys kulkenut jaetaan mielivaltaisesti pieni läpikäynti aika, hetkellinen nopeus saavutetaan. Se voidaan kirjoittaa johdannainen.Hetkellinen nopeus kohde voidaan laskea käyttämällä rajoituksia. Olettakaamme, että joku päättää pudottaa pallon ulos toisen kerroksen ikkunasta. On kaava, joka kertoo, kuinka pitkälle se laskee, kun tietty määrä sekunnissa (unohdetaan ilmanvastusta).
S = 16t2; missä
'S' on etäisyys pallo on vähentynyt ja
'T' on aika matkustaa etäisyyttä.
Jos laitamme arvo 't' kuin '1', niin pallo putoaa 16 jalkaa ensimmäisen sekunnin. Joten keskimääräinen nopeus voidaan laskea etäisyys jaettuna aika eli 16/1 = 16 jalkaa / sek.
Hetkellinen nopeus esineen voidaan myös määrittää laskemalla keskinopeus lyhyen matkan ja ajan.

Yhteenveto: