Ero Tähtiaika ja SynodicTähtiaika vs Synodic

Tähtiaika ja synodic liittyvät ajan elinten kiertoradalla.

'Tähtiaika' voidaan määritellä tarvittava aika yhden ajanjakson toistaa suhteessa tähdet. Päinvastoin, 'synodic' voidaan määritellä aika, joka tarvitaan yhden ajanjakson toistaa suhteessa auringon elin.

Synodic aikana voidaan myös määritellä esineiden asento suhteessa auringon. Joten aika yhdestä täysikuu toiselle täysikuu voidaan kutsua synodic sykli. Sidereal aikana määritellään myös asema esineen suhteen tähdet.

Viittaa Kuun synodisen jakson on vähän pidempi kuin Sideral kuukausi. Kun synodic kuukauden kestää 29 päivää, 12 tuntia, ja 44 minuuttia, Sideral kuukautta kestää 27 päivää, 7 tuntia, ja 43 minuuttia.

Sana 'sidereal' on johdettu latinasta 'Sidus', joka tarkoittaa 'tähti'. Sana 'synodic' on johdettu kreikan 'synodos', joka tarkoittaa 'kokous tai liittymällä yhteen tai kohtaamisesta.'Tähtivuorokauden viittaa kierto maapallon kerran päivässä suhteessa tähdet. Tähti- kuukausi on liike kuun kerran maapallon ympäri suhteessa tähdet. Tähtivuosi on liikettä maapallon auringon ympäri kerran suhteessa tähdet. Kuluttua sidereal kuukausi, kuu liikkuu vähän kauemmaksi jalansijaa maapallon suhteen auringossa.

Synodic päivänä, jota kutsutaan myös aurinko päivä, viittaa pyörimisen maapallon kerran päivässä aurinkoon nähden. Synodic kuukausi on liike kuun kerran maapallon ympäri suhteessa tähdet. Synodic vuosi on otettu kestoaika varten planeetan-sun kohdistus muodostamiseksi. Synodic vuosi on noin 20 minuuttia lyhyempi kuin tähtivuosi.

Yhteenveto:

1. synodic aikana voidaan määritellä esineiden asento suhteessa auringon.
2. sidereal aikana määritellään objektia suhteessa tähdet.
3. Kun synodic kuukauden kestää 29 päivää, 12 tuntia, ja 44 minuuttia, Sideral kuukautta kestää 27 päivää, 7 tuntia, ja 43 minuuttia.
4. synodic vuosi on noin 20 minuuttia lyhyempi kuin tähtivuosi.