Ero Steroidit ja hormonitSteroidit vs Hormonit

Steroidit, kuten saippuat, rasvahapot, sfingolipidit, ja prostaglandiinit, ovat esimerkkejä Lipidit, joilla ei ole esteri funktionaaliset ryhmät (ei glyseridi Lipids). Lipidit ovat bio-molekyylejä, jotka ovat liukoisia orgaanisiin ei-polaarisia liuottimia. Sinänsä, rasvat ja lipidit ovat veteen liukenemattomia. Lipidit ja rasvat ovat tärkeitä kehon koska ne toimivat energialähteitä, ja myös varastoida energiaa muodossa rasvasoluja. Lipidit ovat rakenteellisia osia solukalvoissa, ja tämä on heidän suuri solujen toimintaa. Hormoni steroidit ja prostaglandiinit toimivat kemiallisia sanansaattajia välillä kehon kudoksiin.

Steroidit muodostavat yhden tärkeimmistä luokista lipidien, ja niillä on rakenne, joka on huomattavasti erilainen kuin muiden ryhmien lipidejä. Niiden rakenne on ainutlaatuinen, 3-norppa järjestelmä sykloheksaaneilla, sulatettu yksi rengas syklopentaani. Erilaisia ​​funktionaalisia ryhmiä voidaan liittää renkaaseen. Kuten kaikissa lipidejä, tärkein ominaisuus rakenteessa, mikä tekee steroidit pooliton, on suuri määrä hiili-vetyä. Tunnettuja esimerkkejä steroideista ovat sukupuolihormonien, kolesteroli, kortisoni, pillereitä, ja anaboliset steroidit. Kolesteroli on tunnetuin ja yleisin steroidi kehossa. Se on valmistettu aivokudoksessa, hermokudoksen ja verenkiertoon. Se muodostaa tärkeän osan sappikivien ja sappihappojen, sekä edistää saostumien muodostumista sisäseiniä verisuonia.

Toinen hyvin tunnettu esimerkki steroideja, on sukupuolihormonien: Testosteroni miehillä, ja progesteronin ja estrogeenin naisilla. Miehillä testosteroni on ensisijaisesti vastuussa kehittämisestä toisen seksuaalista ominaisuuksia, kun taas naisten hormonit valvoa prosessia ovulaation. Huomion arvoinen, on se, että miesten ja naisten hormonit poikkeavat hieman rakenteeltaan, mutta niiden fysiologiset vaikutukset ovat koruttomasti erilaiset.Seksuaalinen piirteitä miehillä että edistetään testosteroni kuuluu syvä ääni ja kehon hiukset. Normaaliin kasvuun miesten sukuelinten edistetään myös testosteronin. Naisilla estrogeenin yhdessä progesteronin, säätelee varianssit, jotka esiintyvät kohtu ja munasarjat, ja vastaa kuukautiskierron aikana.

On myös hormoneja tunnetaan adrenokortikoidin hormonit, jotka on tuotettu lisämunuaisten. Aldosteroni on tärkein mineralocrticoids. Sen tehtävänä on säädellä uudelleen imeytymistä natrium- ja kloridi-ionien munuaisessa, kun taas lisäämällä kaliumin menetystä ioneja. Kudoksen turvotus ohjataan myös aldosteronin. Tärkein glucocortinoid on kortisolin, jonka tehtävänä on lisätä glukoosin konsentraatio ja glykogeenin kehossa.

Yhteenveto: