Ero Germ ja somaattiset solutSukusoluista vs somaattisten solujen

Solut, kuten me kaikki tiedämme, ovat ensisijainen yksiköitä elämän ihmisillä ja muita eläviä asioita. Kuten me kaikki tiedämme, solut löydettiin herra Hooke vuonna 1600 's. Sen jälkeen, tiedettiin olevan toiminnallisia tai ensisijainen tai pienin yksikkö elämää. Niitä kutsutaan myös rakennuspalikoita elämän.

On olemassa kaksi päätyyppiä soluja. Nämä ovat eukaryoottisia ja prokaryoottisia soluja. Eukaryoottisolut löytyy monitasoisen tai monisoluisten elävät organismit kun prokaryoottiset solut ovat yleensä löytyy kuten bakteerit ja syanobakteerien. On myös mitä kutsutaan sukusolujen ja somaattiset solut. Olkaamme puuttua eroja.

Sukusolujen ovat soluja, jotka pystyvät tuottamaan ja toisintaa. Ne tuottavat sukusolut eläviin organismeihin kautta suvullisesti. Useimmissa eläviä organismeja, kuten eläimiä, sukusoluissa tuli alkio 's suolistossa ja sitten siirtää ja matkustaa sukuelimiin. Näitä sukusoluja eivät tuota prosessia mitoosin. Kuitenkin sukusolujen tuotetaan prosessin meioosissa. sukusolut sisältävät vain yhdet kromosomien tytärsolun ne antavat pois.

Somaattisen solun, toisaalta, ei ole sukusolujen solu. Se esiintyy myös monisoluisten organismien. Jos sukusoluista vain yksi sarja kromosomeja, somaattisen solun on diploidinen kromosomien. 'Somaattiset' tuli kreikan sanasta 'soma', joka tarkoittaa 'elin.' Jos sukusolujen peräisin alkion 's gut, sitten somaattisten solujen löytyy verestä, sidekudos, luut, ihon ja sisäelimissä. Jos prosessi itusolujen tuotetaan kautta meioosin, somaattisten solujen tuotetaan läpi prosessi mitoosin ja sytokineesiin. Tämä jatkuu tilalle ja tuottaa vanhoja ja vaurioituneita soluja kautta jäljentämistä.Sukusoluja elintärkeitä käsite lisääntymisen organismien kuten ihmisillä kuin tämäntyyppinen solu voi selittää, miten voimme kehittyä. Somaattisten solujen, toisaalta, voi kertoa, miten voimme olla elimet, luut, kudokset koska nämä tyypit solut ovat vastuussa tällaisia ​​rakenteita.

Yhteenveto:

1. sukusoluista sisältää vain yhdet kromosomeja; somaattisen solun on diploidinen kromosomien.
2. sukusoluissa tuli alkio 's gut sitten somaattisten solujen löytyy verestä, sidekudoksen, luut, iho, ja sisäelimissä.