Ero Aktiivinen liikenne- ja passiivinen kuljetusAktiivinen Liikenne vs passiivinen Transport

Jokainen elävä olento tai asia koostuu soluista. Bodies kasveja ja eläimiä, mikro organismien pienin bakteerien suurin eläin, ovat kaikki koostuu soluista. Terveyden Näiden solujen on erittäin tärkeää niiden kasvua ja kehitystä. Ruokkia solujen ravintoaineita ja muita aineita, jotka ne tarvitsevat, meidän elimet ovat kehittäneet liikennejärjestelmää. Nämä luokitellaan kahteen, aktiivinen ja passiivinen liikennejärjestelmiä.

Vaikka nämä kaksi liikennejärjestelmien on sama tehtävä, ne toimivat eri tavalla toisistaan ​​ja jotta voidaan ymmärtää paremmin heidän eroja, on tärkeää oppia solujen kehomme toimii.

Syömme ravita kehomme, jotta se vahva ja terve; ja ruoka otamme kehoomme muunnetaan aineita helppo imeytymistä solukalvojen. Aineiden meidän soluissa eroaa merkittävästi toisistaan.

Aineiden solujen sisällä on yleensä korkeampi ja konsentroitiin kuin sen ulkopuolella. Se voi myös tapahtua päinvastaisessa riippuen biologisista niihin vaikuttavia tekijöitä. Tästä johtuen ero pitoisuusgradientit, liikennejärjestelmän tarvitaan vaihtelee.

Tapauksissa, joissa solu haluaa kuljettaa tietty aine kohti itse, sen proteiinin ja natriumin pumput vaatisi enemmän energiaa toimiakseen ja menestyksekkäästi kuljettaa ainetta. ? Tämä kemiallinen energialähde kutsutaan Adenosiinitrifosfaatti (ATP), tärkeä osa aktiivista liikenteen. On oikeastaan ​​kahdenlaisia ​​aktiivisen kuljetuksen, ensisijainen aktiivinen liikenne, joka käyttää ATP ja toisen aktiivisen kuljetuksen joka käyttää sähkökemiallista kaltevuudet.Tapauksissa, joissa solu haluaa kuljettaa tietyn aineen sisältä itsensä ulkopuolelle, kun otetaan huomioon se, että aine kuljetetaan pois on keskittyneempää kuin aineita ulkopuolella, energiaa ei tarvita. Tämä johtuu siitä, että kuljetuksen jälkeen seuraa pitkin suotuisa väkevyysero. Tätä kutsutaan passiivinen kuljetus.

Aktiivinen kuljetus siis on liikettä aineen tai aineiden vastaan ​​pitoisuusgradientit. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun solut tarvitsevat korkeita pitoisuuksia molekyylien kuten glukoosin kuljetetaan suolet ja kun mineraali-ionit kasvien juurien.

Passiivinen kuljetus on liikettä aineiden pitkin pitoisuusgradientti, eli korkeammasta konsentraatiogradientin alemmalle. ? Liike on automaattinen ja riippuu huokosten tai aukkojen solukalvon ja sen rasva- ja proteiinipitoisuus. ? Diffuusio, helpotti diffuusio, suodatus ja osmoosi, ovat neljä erilaista passiivinen kuljetus.

Yhteenveto:

1. Aktiivinen liikenne tarvitsee energiaa ja käyttää kemiallista energialähteitä, kun taas passiivinen kuljetus ei ole, koska se seuraa sääntöä normaalin diffuusion tai normaalista prosessi sekoittaminen aineiden yhdessä.
2. Aktiivinen kuljetus on siirtää aineiden pitoisuus on pienempi gradientti korkeammalle, kun taas passiivinen kuljetus on siirtää aineiden pitoisuus on suurempi kaltevuus on alempi.