Ero Aldosteroni ja ADHAldosteroni Vs ADH

Ihmiskeho on erittäin monimutkainen ja monivaiheinen järjestelmä. Yksinkertainen epätasapaino voi aiheuttaa vakavan terveysvaikutuksia. Vastaavasti kun elimistö kokee epätasapainon nesteen tai merkittävää verenpaineen laskua (BP), se yrittää kompensoida käyttämällä useita mekanismeja takaisin alkuperäiseen tasapainoon. Ando niin, molemmat erittäin tärkeitä hormoneja nimittäin: aldosteronin ja ADH (antidiureettisen hormonin) kuvaan.

Tunnetaan myös nimellä AVP (arginiinivasopressiini) tai vasopressiini sinänsä ADH säästää ruumiinnesteiden lisäämällä veden uudelleen imeytymistä nimenomaan kaukaisen sekava tubulukset on nephrons (perusyksikkö munuaisiin). Lisäksi se voi myös käynnistää säilyttäminen urean joka edelleen absorboi vettä takaisin järjestelmään avulla osmoosin. Tämä prosessi mahdollistaa veden matkustaa kaksi eri keskittymäalueita (matalista korkeisiin keskittymäalueita).

Toisaalta, aldosteroni edelleen laukaisee kaukainen mutkikas tubulukset ja kokoojaputkissa munuaisiin. Siten se auttaa reabsorb enemmän vettä ensin vapautuneen natriumin. Kuten havaitaan, suola on vesi-rakastava. Näin ollen, jos on suola, on myös vesi!

Prosessi säilyttää natriumia kehossa on monimutkaisempi koulutusjakson koska kalium on vaihdettava siten, että ne säilyttävät natriumia. Mitä enemmän kaliumia erittyy järjestelmästä, sitä enemmän natriumia (ja näin ollen vesi) on säilytettävä. Yhteyteen sen vedensäästötek- ominaisuuksia, aldosteroni on merkittävä rooli siinä renniini-angiotensiini mekanismi (RAM). RAM on erittäin tärkeä biologinen prosessi, joka auttaa säätelemään yksi 'verenpaine.Syy siihen, miksi hormonit ADH ja aldosteronin ovat niin tärkeitä säätelyssä BP, koska kasvu nesteen kehon myös nostaa verenpainetta. Kuitenkin siinä tapauksessa, että BP on jo liian suuri, erityksen ADH ja aldosteronin pysähtyy ja toinen hormoni tunnetaan ANP tai eteispeptidi- aiheuttaa erittyminen ylimääräistä nestettä ja natrium lisäämällä glomerulusfiltraatio (GFR) on munuaiset.

Osalta, joissa ADH ja aldosteronin tehdään, entinen tehdään hypotalamus. Kuitenkin sen todellinen hormoni vapauttaa peräisin takaosan aivolisäkkeen. Jälkimmäinen tehdään lisämunuaisen kuoren, joka on lisämunuaisen 's ulkokuoren.

Kaiken kaikkiaan vaikka ADH ja aldosteronin sama lopputulos rajoittaa virtsaneritystä ja lisäämällä veden uudelleen imeytymistä lisäämiseksi BP ja parantaa kehon 's hydraatiotila, he silti eroavat toisistaan ​​seuraavien seikkojen osalta:

1. ADH tehdään hypotalamuksen taas aldosteronin (kuten muut steroidit hormonit) syntyy lisämunuaisen kuoren.