Ero Totipotenteilla ja PluripotentitTotipotentit vs Pluripotentit

Kantasolut ovat synnynnäisiä soluja löytyy jokaisen elävän organismin erityisesti monisoluisten organismien. Nämä organismit on voitava tehdään eri seksuaali- ja lisääntymisterveyttä vaiheita, kuten mitoosia varten solun 's jakamalla tarkoituksiin. Nämä solut on pystyttävä toistamaan itseään enemmän kantasoluja. Kahteen päätyyppiin kantasoluja olemassa. Nämä ovat alkion kantasoluilla ja aikuisten kantasolujen.

With kynnyksellä teknologian, kantasolut voidaan nyt kasvattaa keinotekoisesti sisällä laboratorioissa. Tutkimus Kantasolujen oli johtama Ernest McCulloch ja James Till 1960 's yliopistossa Torontossa.

Jotta kantasolujen tulla kutsutuksi kantasolu, sillä on oltava kaksi ominaisuutta kutsutaan itseuudistumisen ja teho. 'Self-uusiminen' käsittää mahdollisuuden solun tehdään eri sykleissä solunjakautumisen kun 'teho' on määritelty erityyppisiä erikoistuneita soluja.

Kaksi sanoista, joita käsitellään tässä artikkelissa alle kennon teho luokka ovat totipotenttien ja pluripotentteja.

'Totipotenteilla' tunnetaan myös nimellä 'kaikkivoipa.' Tämän tyyppinen, kantasolut voivat vaihdella kahden tyyppisten kantasoluja. Nämä ovat alkion ja extraembryonic solutyyppejä. Nämä solut tulivat yhdistymisen muna ja sperma solu. Näin ollen, nämä solut voivat tulla organismi.'Pluripotentit' latinan sanasta 'pluris' tarkoittaa 'enemmän' tai 'paljon'. Nämä tyyppi kantasolujen määritellään, jolla on kyky ja mahdollisuus vaihdella ja erilaistua kolme kerrosta. Nämä ovat Endodermi, Mesodermi, ja Ektodermi. Pluripotenttien solujen voi johtaa aikuisen solun tai sikiön solutyypissä.

Esimerkki totipotenttien solujen on tsygootti, joka tuli yhdistymisen muna ja siittiösolujen ja käynyt läpi useita seksuaalinen solun osastojen. Esimerkki pluripotenttien solujen on alkion solu, joka ei ole vielä kehittynyt minkä tahansa muun tyyppinen solu.

Yhteenveto:

1. pluripotenssia ja totipotenssi on alle 'vaikutus soluihin', joka on kyky yhden solun erottaa.
2. Pluripotentit solut voivat voimistaa osaksi monta solua kun totipotenteista solut ovat peräisin tuloksista kaksi solua, jotka yhdistyneet ja ovat läpikäyneet mitoottisiin jako.