Ero Aortan tauti ja aorttastenoosiAortan tauti vs. aorttastenoosi
On monia yhteisiä piirteitä aortan skleroosi ja aorttastenoosi että yleisö välttämättä ole tuttuja. Sekä esiintyy sydämessä ja voidaan diagnosoida yksittäin tai samanaikaisesti. Molemmat sanat alkavat 'aortan', mikä tarkoittaa, että ne ovat liittyvät aortan. 'Tauti' määritellään kovettuminen kudoksen tai muun anatomisia toimintoja ja 'ahtauma' on epänormaali kaventuminen verisuoneen. Koska vain lyhyt sanojen, on selvää, että aortan skleroosi ja aorttastenoosi ovat sairaudet 'aortta', joka on suurin valtimo, joka kuljettaa verta kehon läpi.

Aortan skleroosi määritellään paksuuntuminen sydänläpät. Tyypillisesti se on diagnosoitu kautta echocardiograph tai epäillyn kun lääkäri voi kuulla hieman sivuääniä kuunneltaessa syke stetoskooppi. -Tauti on kuvattu pakkausselosteen paksuuntuminen ja lisäsi kalkkeutumista valtimon sydänläpän. Se on yleisin iäkkäiden aikuisilla potilailla ja aikuisten ylipainoisille potilaille ja pidetään alkuun tai voidaan partnerikseen aorttastenoosi. Aortan skleroosi voi johtaa angina, sydämen vajaatoiminta, ja aivohalvaus niissä, jotka on diagnosoitu. Ei ole mitään hoitoa tai tieteellisiä tapa korjata vahinkoja pääväylänä potilaille, joilla on diagnosoitu aortan skleroosi.
Aorttastenoosi on kaventuminen valtimon venttiilin sisällä sydänlihakseen. Tämä tarkoittaa, että sydän on pumppu kovemmin saadakseen enemmän verta läpi kaventuneet käytävän. Se voi vaatia veronsa sydämeen ja johtaa edelleen kysymyksiä, kuten sydämen vajaatoiminta. Potilaat huomaavat oireet aorttastenoosi ovat todella samanlaisia ​​sydämen vajaatoimintaan, kuten heikkoutta ja hengenahdistusta. Aorttastenoosi voi esiintyä missä iässä tahansa, mutta oireet eivät näy vasta myöhemmin aikuisiällä. On puhkeamista potilailla, joilla on aortan skleroosi, reumakuume, tai eräänlainen synnynnäisestä epämuodostumasta. Aorttastenoosi tyypillisesti löydetty kautta ekokardiografian tai sydämen katetroinnin.
Valitettavasti ne, jotka voidaan diagnosoida joko aortan skleroosi tai aorttastenoosi todennäköisesti vaikean aikuisikään. Ne, jotka kärsivät molemmat ovat radikaaleja tarvitsevat elämäntapojen muutos tai ne voivat olla sydämen vajaatoiminta tai sydänkohtauksen.

Yhteenveto1. Aortan-tauti on luokiteltu paksuuntuminen sydänläppien ja aortan ahtauma on kaventuminen valtimon venttiilien sydämen sisällä. Aortta on suurin valtimo ihmiskehossa.
2. Aortan-tauti ja aorttastenoosi ovat yleisiä iäkkäiden tai ylipainoisille potilaille ja se löytyy kautta kaikukardiografian. Ne voivat molemmat aiheuttaa sydämen vajaatoimintaa tai sydänkohtaus jos ei seurata eikä niissä ole rajoitettu hoitovaihtoehtoja.