Ero Lyyttinen ja Lysogeeniset CycleLyyttinen vs Lysogeeniset Cycle

Lyyttisiä ja Lysogeeniset syklit ovat kaksi sykliä viruksen lisääntymisen. Lyyttinen sykli käsittää bakteerien lisääntymisen, ja lopussa syklin, solut tuhoutuvat. Lysogeenisen sykli voidaan myös nimitystä lysogenian.

Lysogeenisen sykli on ensimmäinen sykli, joka tapahtuu ennen kuin lyyttinen sykli. Tämän syklin uuden geneettisen materiaalin (a-profaagin) on muodostettu, koska yhtyminen välisen nukleiinihapon bakteriofagi ja vastaanottavan bakteerin 'perimässä. Uuden geneettisen materiaalin lähetetään sitten muille tytärsolujen. Läsnäollessa ultraviolettisäteily, ne vapauttavat profaagi, jonka jälkeen nopea lisääntyminen todetaan. lysogeenisen sykli on myös tiedetään esiintyvän eukaryooteissa, mutta nämä tapaukset ovat vielä tutkitaan edelleen ymmärtämistä.

Sen jälkeen nopea lisääntyminen todetaan, lyyttisen jakso alkaa. Vuonna lyyttisen syklin, on propenyphage, ja hiukkaset valmistetaan. Isäntä bakteeri tuhotaan hajottamalla (osa lyyttisen syklin). Nämä ovat tärkeimmät erot kaksi sykliä. Ei ole propenyphage in lysogeenisen aikana, ja isäntä bakteeri ei myöskään ole tuhottu tämä sykli, vaan on olemassa suhde bakteerit ja faagi. DNA osallistuvat faagi tulee osa kromosomien bakteerit. On kertomalla virusgenomin. Proviruksena muodostuu, kun viruksen geeni insertoidaan isännän kromosomiin, ja tämä provirussekvenssejä voi johtaa lyyttisen syklin, ja solujen tuhoutumista voi esiintyä.

Lyyttisen syklin joka esiintyy bakteereja ja viruksia, tapahtuu kolmessa vaiheessa '' virusinfektio, replikointi ja viruksen tuhoutuminen. Elinkaari lyyttisen syklin voidaan kuvata myös kolmessa vaiheessa '' Eclipse ajan, solunsisäinen akkumulaatiovaihe ja lyysi ja vapauta vaihe.M-RNA ': n ja proteiinien on muodostettu Eclipse vaiheessa, ja ei ole tarttuvaa hiukkasia. Proteiinit kutsutaan myöhään proteiineja. Ne sisältävät faagin, ja tarvitaan solun lyysin. Tarttuva hiukkaset ovat kuitenkin , joka on muodostettu solunsisäisen akkumulaatiovaihe, ja tässä vaiheessa, on yhdistelmä nukleiinihapon ja rakenteellisia proteiineja. viimeisessä vaiheessa, on hajoamista. lysis tapahtuu, koska kertymistä faagiproteiinin. tuhansia hiukkasia vapautuu yhden tartunnan bakteeri.

Yhteenveto:

1. Toisin kuin lysogeeninen sykli, hiukkaset ovat läsnä lyyttisen syklin.
2. bakteerit tuhoutuu lyysi vaihe lyyttisen syklin, mutta ei hajoamista tapahtuu lysogeenisen aikana.
3. lysogeenisiä syklin seuraa lyyttisen syklin, mutta lyyttisen syklin ei voida seuraa lysogeenisen aikana.
4. Propenyphage tapahtuu lyyttisen syklin, mutta ei lysogeenisen aikana.