Ero Elbow ja KneeKyynärpää vs Knee

Kaikkein kuljetettavia ja useimmissa kehittyneissä millaisia ​​liitokset ovat nivelkalvon nivelissä. Niillä on seuraavat ominaisuudet:

Hyaliinirustoa sulkee Nivelpinnoilla. Nivelruston on ei-hermostunut, joustava, ja suonettoman. Rusto rakenteet ovat liukkaat pinnat ilmaiseksi liikkuvuuteen

Liittäminen Nivelpinnoilla on yhdistetty ontelo täynnä nivelnesteen. Tämä onkalo saattaa olla osittain tai kokonaan jaettu jonka meniskin tunnetaan nivelen levy

Saumat ovat ympäröity nivelen kontti, joka on kovaa ympäristössä ja on ryppyinen jonka nivelkalvon. Se johtuu sen laaja hermoja, joka tarjoaa vahvan astia, joka reagoi sen laajentamista voimasta yhteisen 'toiminnan.

Ainoa asia, että nivelkalvon doesnt 't sisältävät on nivelpintojen rajaavat hyaliinirustossa. Tämä kalvo on vastuussa eritystä nivelnesteen.

On olemassa kahdenlaisia ​​nivelet:

Sarana jointsCThe Nivelpinnoilla muodostavat talja mekanismi nämä liitokset. On voimakas, turvallisuus nivelsiteet antaa muuttumattomuus liitoksen. Toimenpiteet ovat sallittuja yhdessä tasainen, poikittaisakselin ympäri. Esimerkkejä ovat: nilkkanivelen, interphalangeal nivelet, ja kyynärpää nivelissä.

Kondylaarisen jointsCAlso tunnustettu bicondylar nivelissä. Helposti saatavilla nivelpinnan koostuu kahdesta erillisestä kondyylien, että yksi on kupera pinta (kutsutaan uros pinta) kanssa, joka vastaa kovera pinta (tunnetaan naisen pinta) kuin muut luun. Yksi esimerkki tästä on polvinivelen.On olemassa kahdenlaisia ​​liikkeitä, nimittäin, taivutuksen ja ojennuksen. Kun kulmien yhteinen lasku, kuten taivutus kyynärpää, tätä kutsutaan flexion. Kun kulmat yhteisen kasvun, kuten suoristus kyynärpää, tätä kutsutaan laajennuksen. Nämä tapahtua yhden, etu-back, tasainen toiminta tunnustettu sagittaalitaso.

Laajennus ja fleksion tehdään sisällä tasaisella pinnalla, joka on vahva suhteessa elin 's toiminnallinen sijainti. Toimivassa paikalla, elimistö seisoo avulla sen aseiden. Jokainen toiminta, joka tapahtuu edestä taaksepäin ajatellaan tapahtuvan Sagittaalitasolla. laajennus ja fleksion ovat ainoat toimet, jotka tapahtua sagittaalitaso.

Vaikka monet kehon 's nivelet pystyvät toimia useita lentokoneita, useat sallivat vain laajennus ja koukistus näin ne vain suoristaa ja taivu sagittaalitaso. Esimerkki nivelten tunnetaan sarana nivelet ovat kyynärpäissä ja polvissa.

Yleensä liitokset ovat vastuussa laajennuksen ja koukistus. Hip ja olkapään nivelet ovat vastuussa tämän laajennuksen ja koukistus jota voidaan kutsua myös sieppauksesta ja adduktio kuten käden tai jalan siirretään eteen- tai taaksepäin kehosta. Pää pystyy taipumaan kaulasta 'liikkeitä.)

Laajennus ja koukistus on lisäksi ominaista lihaksia, jotka voidaan luoda niitä. Koukistus tapahtuu lihakseen tai lihasryhmää tunnetaan agonistia ja vastusti päinvastainen lihas tai lihasryhmää kutsutaan antagonisti. Se on kuin sieppauksen tai vastanäyttöä varren liike kämmen ylösalaisin. Esimerkiksi hauislihas lihakset edessä varren suorittaa fleksiossa liikkeen kun ojentajille lihas takaosassa varren suorittaa vastapuolen laajennus liikettä.

Yhteenveto:

Hyaliinirustoa sulkee Nivelpinnoilla.
Liittäminen Nivelpinnoilla on yhdistetty ontelo täynnä nivelnesteen.
Saumat ovat ympäröity nivelen kontti, joka on kovaa ympäristössä ja on ryppyinen jonka nivelkalvon.
Ainoa asia, joka nivelkalvon doesnt 't asento on nivelen pinnat rajaavat hyaliinirustossa.
Sarana jointsCThe Nivelpinnoilla muodostavat talja mekanismi nämä liitokset.
Kondylaarisen jointsCAlso tunnustettu bicondylar nivelissä.