Ero Ovulaatio ja hedelmällisyysOvulaatio vs Hedelmällisyys

Kaikki elävät organismit on kyky lisääntyä ja kantamaan jälkeläisiä, jotka voivat olla samanlaisia ​​tai erilaisia ​​kuin vanhempien. Tätä prosessia kutsutaan lisääntymiseen ja voi olla joko asexual tai seksuaalista. Suvuton lisääntyminen tapahtuu ei läpi pariutumisen vaan fissio, orastava, ja pirstoutuminen.

Seksuaalinen lisääntyminen tapahtuu astutus on miehen ja naisen jäseniä kaikilla eläinlajeilla. Se on muodostettu uusi organismin ja käyttää geneettisen materiaalit kahden organismien vastakkaista sukupuolta. Onnistunut seksuaalinen lisääntyminen voidaan saavuttaa vain, jos sekä miesten ja naisten organismit ovat hedelmällisiä tänä aikana.
Koska hedelmällinen tai hedelmällisyyden on kyky organismien jäljentää ja antaa elämän. Se on luonnollinen voima organismien kuvitella ja saada jälkeläisiä läpi normaalin seksuaalista toimintaa. Se on, kun ihminen tuottaa kypsä siittiöitä ja naisen tuottaa kypsä munia, jotka yhdistettyinä muotoja toisesta organismista nimeltään alkio.

On monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa hedelmällisyyteen, joista jotkut ovat: kulttuuri, seksuaalinen käyttäytyminen, ravinto, elämäntapa, ajoitus, ja seksuaalisen hormoneja, joita vapautuu aivolisäke. Hormonaaliset syklit miehillä ja naisilla ilmoittaa, jos mies on viriili ja voi tuottaa terveitä siittiöitä ja jos nainen on hedelmällinen ja valmis ovulaatio.
Hedelmällisyyttä miehillä heikkenee iän myötä, koska niiden siittiöiden määrä vähitellen pienentää vanhetessaan, vaikka se riippuu myös määrään sekä siittiöiden liikkuvuuteen eikä rakenteeseen. Naisen hedelmällisyyttä saavuttaa huippunsa iässä 22-26 varsinkin muutama päivä ennen niiden kuukautiskierron aikana. Hedelmällisyyden ajan naisen kestää yleensä yhden tai kahden päivän ajan ja tapahtuu sen jälkeen, kun munasoluja tai munat vapautuu munasarja. Kun nainen 's munasarja tuottaa kypsä muna ja vapauttaa sen munanjohdin hedelmöittää, ovulaatio tapahtuu.Se on prosessi nainen 's kuukautiskierron jolloin munarakkulan vapauttaa kypsän munasolun. Siinä on kolme vaihetta: ovulaatiota edeltävässä vaiheessa, joka tunnetaan myös nimellä follikulaarivaiheen, ovulaatiota vaiheessa, ja postovulatory faasi, joka tunnetaan myös nimellä luteaalivaiheen.
Ovulaation ohjataan hypotalamuksen ja aivolisäkkeen joka vapauttaa hormoneja, kuten luteinisoivan hormonin (LH) ja follikkelia stimuloivaa hormonia (FSH). Ovulaatio voidaan määrittää kohdunkaulan nestettä, joka vapautuu, joka tulee muistuttaa munanvalkuaista.

Yhteenveto:

1. Hedelmällisyys on kyky organismien lisääntyä, kun ovulaatio on tuotannon ja vapautumisen kypsän munasolun tai muna.
2. naisen hedelmällisyyttä nopeuttaa puhkeamista ovulaation, ja kun ne on yhdistetty miehekäs mies, hedelmöitys tapahtuu.
3. sekä miehille että naisille, hedelmällisyys on huipussaan aikana aikaista myöhään 30s kun ovulaatio naisilla tapahtuu 10-16 päivä ennen kuukautisia.
4. Hedelmällisyys on kun hormonit organismien ovat kypsiä ja valmiita lisääntymiselle kun ovulaatio on kun nainen 'kehoa vapauttaa munasolun ja on valmis raskaaksi.