Ero Adrenergiset ja KolinergisilläAdrenergiset Vs Kolinergisillä

Ihmiskehossa on paljon reseptoreita, jotka saavat viestejä tietyistä biologinen sanansaattajia jotta erityiselimen järjestelmien toiminnan tai tehdä asianmukainen vastaus. Kuten autonomisen hermoston (ANS), vastaavan yksikön automaattisia vastauksia, kuten sydämensyke ja muut elintoiminnot liittyy sileän lihaksen, tämä järjestelmä on lisäksi säätelee kahteen tiettyyn alaan kutsutaan adrenergisiin ja kolinergisiin polkuja. Jokaisella polku on oma ainutlaatuinen joukko reseptoreihin ja aiheuttaa tiettyä toimintaa.

Adrenergisten polku on muuten kutsutaan SNS tai sympaattinen hermosto. Toinen on kolinerginen reitti, joka pidetään myös parasympaattisen hermoston (PNS). Tärkein ero näiden kahden välillä on niiden välittäjäaineiden. Sillä kolinergisiin linja, asetyylikoliinia (ACh) käytetään, kun adrenergisen linja käyttää joko noradrenaliinin tai adrenaliinin (tunnetaan myös adrenaliini); ei ihme adrenergisen linja tuli olla nimetty sellaisiksi, koska adrenaliini on mukana.

Koska toiminnan näiden välittäjäaineiden, ne käynnistävät erilaisia ​​vaikutuksia rungon päälle. Yleensä PNS tai kolinerginen indusoi 'sulattaa ja levätä' vaikutuksia, kun SNS tai adrenergisten jäljittelee vaikutus 'taistele tai pakene vaste', kuten silloin, kun on liikaa jännitystä. Asiakkuutta sulatella ja loput tarkoittaa, että maha (GI) ja urogenitaalinen (GU) järjestelmät 'vaikutukset lisääntyvät (innoissaan), kun jäljittelemällä taistele tai pakene vaste innostaa kaikki muut järjestelmän vaikutuksia paitsi GI ja GU.

Molemmat reitit on myös erilaisia ​​reseptoreja, jotka ovat joko kiihottavien luonteeltaan tai estävä. Nikotiinihappo ja muskariinireseptoreihin ovat osa kolinergisen linjoilla mutta alfa- ja beeta-reseptorit ovat osa adrenergisten linjan. Nämä reseptorit sijaitsevat monilla alueilla kehossa, kuten varten nikotiinireseptoreihin, ne ovat enimmäkseen löytyy luustolihaksiin taas adrenergiset reseptorit ovat huomattavasti jaetaan koko monissa elimistön osissa.

Kaiken kaikkiaan vaikka molemmat ovat osa suurempaa ANS, kaksi vielä eroavat (itse asiassa niiden toimia toisiaan vastapäätä) koska seuraavat:1. Adrenergisia liittyy käytön välittäjäaineiden adrenaliinin ja norepinehprine samalla kolinerginen liittyy asetyylikoliinin.

2. Adrenergisia kutsutaan sympaattinen linja (SNS), kun kolinerginen kutsutaan parasympaattista linja (PNS).

3. Yleisesti kolinergisten vaikutuksia tai oireita ovat kuin 'sulattaa ja levätä', kun taas adrenerginen vaikutukset ovat congruent 'taistele tai pakene' vastaus oireita.