Ero Vasen ja oikea BrainVasen vs Right Brain

Kaikissa selkärankaisia ​​ja useimmat selkärangattomat, aivot on keskellä hermostoon. Se löytyy päähän, jossa aisteihin elinten, kuten silmät, korvat, kielen ja nenän sijaitsevat myös. Se ohjaa kaikkia elimissä.

Ihmiskeho on kahdenvälistä, eli se on vasemmalla ja oikealla puolella, jotka ovat symmetrisiä. Myös aivot on kaksi puolta kutsutaan pallonpuoliskon kanssa vuorovaikutuksessa puolet ruumiin vaan ristissä yhteyksiä. Vasemmassa aivot pallonpuoliskolla vuorovaikutuksessa oikealla puolella kehoa, kun taas oikea aivopuolisko aivopuolisko vuorovaikutuksessa vasemmalle.

Vaikka molemmat aivojen pallonpuoliskoa voi olla samanlaisia ​​toimintoja moottori ja muut järjestelmät, kielen ja paikkatietojen kognition ne selvästi toisistaan. Ne käsitellä tietoa eri tavoin. Vasemman aivopuoliskon pallonpuoliskolla käsittelee sen osien koko ja oikea-aivot pallonpuoliskolla käsittelee sitä kokonaisuudessaan osiin Usein nähdä koko kuva ennen kuin yksityiskohtia.

Vasemman aivopuoliskon aivopuolisko käsittelee myös tiedot järjestyksessä, kun taas oikean aivopuoliskon pallonpuoliskolla käsittelee sattumanvaraisesti. Ihmiset, jotka jäävät-brained ovat järjestelmällisemmin; he aina suunnitella toimintaansa ja Usein luetella asioita, ne on tehtävä. Oikea-brained ihmisiä, toisaalta, voi hypätä tehtävästä toiseen sattumanvaraisesti.
Vasemman aivopuoliskon aivopuolisko on myös hyvä käsittely symboleja ja kieltä. Se on yleensä hyvä matematiikassa ja ongelmanratkaisu, kun oikean aivopuoliskon pallonpuoliskolla on hyvä käsitellä tietoa, joka on esitetty konkreettisesti niin kuvat ovat tarpeen, jotta se ymmärtää paremmin.Oikea aivopuoliskon henkilö voi tietää oikea vastaus ongelmaan, mutta hän ei tiedä miten esittää sen, ja hän on Usein tappiolla, mitä sanoa, kun vasemman aivopuoliskon henkilö on mitään vaikeuksia ilmaista itseään sanallisesti.
Vasen-brained ihmiset myös seurata sääntöjä, mutta oikean aivopuoliskon ihmiset yrittää muuttaa niitä. Vasemman aivopuoliskon pallonpuoliskolla liittyy ollessa pystyssä, järkevä, suora, totta, kova teräinen, ja voimakas kun oikean aivopuoliskon pallonpuoliskolla liittyy joustavia, enemmän leikkisä, monimutkaisempia, diagonaalinen, ja mielikuvituksellinen.

Oikean aivopuoliskon pallonpuoliskolla on tilallisesti suuntautunut, arvostaa musiikkia, sanatonta, globaali, emotionaalinen, voimakas, nokkela ja humoristinen ja vasemmalla aivopuoliskon pallonpuoliskolla on sanallinen, analyyttinen, järkevä, realistinen, ja jäykkä vaikka se ei ole emotionaalisia ymmärtämistä.

Yhteenveto:

1. oikean aivopuoliskon pallonpuoliskolla on tilallisesti suuntautunut ja liittyy ollessa emotionaalisia, voimakas, nokkela, humoristinen, joustava, leikkisä, ja monimutkainen ja vasemmalla aivopuoliskon pallonpuoliskolla liittyy ollessa pystyssä, järkevä, sanallinen, analyyttinen, realistinen, järkevä , suora, ja voimakas.
2. Sekä oikean ja vasemman aivopuoliskon pallonpuoliskoa voi olla sama moottori ja aistitoimintojen, mutta ne eroavat kielellä ja paikkatietojen kognition.
3. Vaikka vasemman aivopuoliskon pallonpuoliskolla käsittelee tiedot järjestyksessä, oikean aivopuoliskon pallonpuoliskolla ei.