Ero Mikrotubulukset ja microfilamentsMikrotubulukset vs microfilaments

Solut ovat ensisijainen yksikkö elämän. Solut otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön Robert Hooke aikana 1600 's. Solut on eri osia. Se sisältää ydin, tärkein aivot solun. Se sisältää myös mitokondrioissa voimanpesä solun. Se tuottaa energiaa käytettäväksi. Se on myös runkorakenteen pitää soluelimiin. tätä kutsutaan solun tukiranka. ja täyttämällä tämä tukirankansa on paksu neste kutsutaan solulimaan. Siinä on kaikki soluelimiin paitsi ydin.

Solun tukirangan on edelleen jakaa mikrotubuleiksi ja microfilaments. Microfilaments ovat ohuempia halkaisijaltaan verrattuna mikrotubulusten. Microfilaments ovat 6 nanometriä halkaisijaltaan kun mikrotubuleiksi ovat 25 nanometrin halkaisijaltaan. Microfilaments sanotaan olevan ohuin rakennetta solun tukirankojen.

Microfilaments tai aktiinisäikeiden ovat joustavia ja vahvoja. Se voi vastustaa nurjahduksen ja vetovoimia tehnyt tutkijat. Nämä rakenteet ovat hyvin monipuolisia. Se aids solun indeksoinnin ja kautta ameboid liikettä. Se on myös monipuolinen aikana muutoksia solujen muoto. Lyhyesti, sen tärkein tehtävä on liikettä ja tukien muoto muuttuu.

Mikrotubulukset, toisaalta, on aktiivinen komponentti solun tukirangan. Se on halkaisijaltaan 25 nm ja pituus 200 nm jopa 25 mikrometriä. Mikrotubulusten toimivat pääasiassa rakenteellisia pala sytoplasmassa. Se on mukana mitoosia, vesicular liikenne, ja sytokineesiin.Ymmärtäminen näiden kahden hyvin minuutin rakenteita pystyimme tietää kuinka eroaa toisistaan ​​ja kuinka nämä ovat elintärkeitä solujen toimintaa ja sääntelyä. Rakenteet ovat erittäin tärkeitä, koska ne toimivat pääasiassa perusta organismin. Aivan kuten rakennus, luuranko pitäisi olla vahva, monipuolinen ja joustava kaikille toivottuja olosuhteita kuten maanjäristysten, tulipalojen, ja niin edelleen. Nämä ihana minuutin rakenteet voivat toimia inspiraation meille vahvojen ja luotettava rakenteita.

Yhteenveto:

1. microfilaments on ohuemmat halkaisijat kuin mikrotubulusten.