Ero Adeniini ja guaniiniAdenine vs guaniini

Kehomme koostuu eri järjestelmien ja jokainen järjestelmä koostuu elimiä. Meidän elimet koostuvat lukuisista ja mikroskooppinen solujen eri muotoisia ja kokoisia. Edellisen lausunnot ovat useimmiten yhteisiä ratkaisuja tiedämme milloin puhutaan miten kehomme jakautuu pienempiin osiin. Useimmissa tapauksissa olemme yleensä päättyy solujen kuin viimeinen osa. Tämä on itse asiassa aivan oikeassa koska solut pidetään pienin osa elin.

Silti jotkut menisi pidemmälle ja soluihimme. Meidän solut on monia erillisiä osia, jotka ovat yksinkertaisia ​​toimintoja solun 'selviytymisen. Nämä osat auttavat solujen prosessi ravinteiden ja kivennäisaineita, jäljentää, ja toiminta. Lisäksi ydin, on perustiedot jossa kaikki geneettisiä tietoja arestored. In täällä, meidän DNA (deoksiribonukleiinihappo) sisältyy ja kehitetään. yhdessä muiden komponenttien, kuten RNA (ribonukleiinihappo), meidän DNA pidetään joka antaa meille oman identiteetin ihmisinä.

Meidän DNA sisältää 'piirustuksia' tai geneettisen informaation solujemme toimisi ja lisääntymään. Mutta sitten taas, jotkut kysyä, mitä säveltää meidän DNA? Koska meidän DNA on elintärkeä oman normaalin toiminnan ja kasvun, joten on tärkeää, että me tiedämme vähän siitä, mitä se koostuu. Siten me mennä syvemmälle sen koostumukseen ja rikkoa DNA alas 4 yhdisteet, nimeltään adeniini, sytosiini, guaniini ja tymiini.

Niistä 4, adeniini ja guaniini koostuvat puriini-johdannaiset. Puriinit on ominaista niiden kaksoisrengasrakenteen niiden kemiallisia kaavoja. Näin ollen, nyt keskustella ero näiden kahden.

Tehkäämme ensin puhua adeniini. Adeniini on nucleobase joka tulee puriinien. Se on orgaaninen yhdiste, joka on läsnä DNA: ta ja RNA: ta, ja se on suurin syy soluhengityksen. Yhdessä guaniini, on mukana muodostumista nukleotideja nukleiinihappoja. Lisäksi adeniini on kemiallinen kaava C5-H5-N5 (5carbons-5hydrogens-5nitrogens). Lisäksi, adeniini sitoutuu muiden nukleotidien muodostamiseksi energiaa, joka on tärkeä solujen toiminnan.

Toisaalta, guaniini on myös puriini-johdannainen. Eroista adeniini on sen kemiallinen kaava, C5-H5-N5-O (5carbons-5hydrogens-5nitrogens-1oxygen). Edelleen, se on tärkeä osa muodostumista nukleiinihappojen DNA: n ja RNA: ta. Kun sitoutunut muiden yhdisteiden kanssa, guaniini vastaa solunsisäisen signaloinnin verkkojen, mikä on tärkeää viestintää solun sisällä.Jos haluat tietää enemmän tästä aiheesta, voit lukea tarkemmin, koska vain perustiedot tässä annetaan.

Yhteenveto:

1. Meidän DNA: ta ja RNA: ta koostuvat nukleotidin, jossa adeniini ja guaniini on puriini-pohjainen.

2. adeniini, jossa on kemiallinen kaava C5H5N5, on vastuussa soluhengityksen.