Ero kudokset ja elimetKUDOKSET vs ELIMET

Tutkimus rakennetta ja toimintaa ihmiskehon kutsutaan anatomian ja fysiologian. Tieto rakenteista ja elimistön toimintaan voimme nähdä, miten kehomme reagoi ärsykkeeseen. Tieteenalan, joka keskittyy kehon 'rakennetta kutsutaan kuin anatomia missä se kattaa laajan soveltamisalan tutkimuksista, joissa on prosesseja, joilla nämä rakenteet ovat kehittyneet, muodossa rakenteiden, ja niiden mikroskooppinen organisaatio. Toista huomata, tieteellinen tutkimus, joka keskittyy toimintoja ja prosesseja elävien olentojen tunnetaan fysiologiaan. fysiologian, on tärkeää tietää, että rakenteet ovat aina dynaamisia ja koskaan vakiona. ennustaminen ja ymmärtäminen kehon 'reagoinut ärsykkeisiin ja tunnustaa, miten järjestelmä sopeutuu vaihtelevissa olosuhteissa sisällä kapea arvojen jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä ovat suuria tavoitteita fysiologia. Ihmiskeho on epäilemättä hyvin monimutkainen kokonaisuus, koska sen rakenne seuraa aina rakenteellinen tasolle. Ihmiskeho voi opiskella seitsemässä rakenteellisia tasoilla alkaen kemiallinen rakenne, jossa on vuorovaikutusta atomien, ja päättyy organismin tasolla, mutta me vain keskustella ja erottaa erot kudoksia ja elimiä.

Kudos on määritelty kokoelma samankaltaisia ​​soluja, joilla on samankaltaisia ​​toimintoja ja rakenteita sekä ekstrasellulaarisen materiaaleja löytyy-solujen välillä. Histologia on mikroskooppinen tutkimus rakenteiden kudoksiin. Kudokset on neljä perusluokitukset: sidekudoksen, lihaskudoksen, epiteelikudosta, ja hermokudoksen. Kudokset, jonka tehtävänä on yhdistää soluja ja muita kudoksia yhdessä kutsutaan sidekudosta. Tämän tietyn tyyppinen kudos antaa rakennetta ja tukea kehon kautta puitteissa; se on myös tunnettu siitä, että suuria määriä soluväliaineen, jonka avulla solujen on irrallinen toisistaan. Lihaskudosta on kyky lyhentää tai sopimusta, joka sallii liikkumisen. Tämä kutistuminen on mahdollista supistuvien proteiinien sisäpuolella nämä lihassoluja. Koska lihaskudoksen näyttävät olevan pieniä säikeitä, ne ovat myös kutsutaan kuin lihassyiden. Epiteelikudos kattaa koko kehon pinta ja muodostaa rauhasten, kuten ihon tai ulkopinta rungon ja vuorausten onteloita. Epiteelikudos pääasiassa koostuu soluista, jotka ovat hyvin pieni määrä ulkoisissa nesteissä siltä väliltä. Hermokudoksen on vastuussa valvoo ja koordinoi toiminnan kehossa. Hermokudoksen välittää sähköisiä impulsseja ja aivojen ja selkäytimen liikkeitä.

Toisaalta, elimen koostuu klustereita kahden tai useamman kudoksia, jotka toimivat yhden tai useamman yhteisiä toimintoja. Elimen tulee sen jälkeen kudosten rakenteellisella tasolla. Silmät, sydän, munuaiset, maksa, ja iho on muutamia esimerkkejä elimissä. Suurin tiedossa elin kehomme on ihoa.

Joitakin merkittäviä eroja kudokset ja elimet ovat seuraavat: Koska elin koostuu kokoelmista vastaavia kudoksia; Siksi elin on suurempi kuin kudoksia. Lisäksi elin voi suorittaa useita työpaikkoja ja toimintoja monimutkaisuutta kun taas kudoksissa voi suorittaa yhden tai yksinkertainen tehtävä. Lisäksi pelkästään se, että elin on ilmeisesti suurempi kuin kudos on implisiittisesti, että se tarvitsee enemmän energiaa tai ATP toteuttamaan sen tehtävät. Lopuksi elimet ovat paljon tunnistettavissa yli kudoksiin.

YHTEENVETO:1. Kudos on kokoelma samankaltaisia ​​soluja, joilla on samankaltaisia ​​toimintoja ja rakenteita, kun taas elimen koostuu klustereita kahden tai useamman kudoksia, jotka toimivat yhden tai useamman yhteisiä toimintoja.

2. elin on suurempi kuin kudoksia.

3. elin voi suorittaa useita työpaikkoja ja toimintoja monimutkaisuutta kun taas kudoksissa voi suorittaa yhden tai yksinkertainen tehtävä.

4. Elimet tarvitsevat enemmän energiaa tai ATP tehtävien suorittamiseen.