Ero Kompakti ja kuohkea BoneKompakti vs kuohkea Bone

Luut ovat ensisijainen luuston rakenne, joka tukee lihaksia ja lisää muotoa runkoon. Se on myös yksi tärkeimmistä mekanismeista, koska se tuottaa veren komponenttien luuytimessä.

Kaksi sisäistä luusto, että ihmiset harvoin tietävät ovat kompakteja ja kuohkea luita. Mitä eroja näiden luurakenteisiin?

Kompakti ja kuohkea luut pidetään kahta perustyyppiä rakenteellista luun tyyppejä. Paras selitys ero näiden kahden välillä on, että huokoinen luut kannalta alueella löytyy pään osa pitkien luiden. Lisäksi se täyttää luut epäsäännöllinen tyyppiä. Kompakti luut, toisaalta, löytyy ulkokerroksen luun. Se muodostaa myös ulkokerroksen sekä akselin pitkää tyyppiä luita.

Kompakti luut kutsutaan myös aivokuoren luita. Kuohkea luut kutsutaan myös cancellous luita. Kompakti ja huokoiset luut ovat kahta päätyyppiä luinen kudoksiin.

Kompakti luut koostuvat osteons. Osteons kutsutaan myös haversiaalinen järjestelmiä. Nämä osteons tekevät rakenteesta kompakti luita. Nämä tankomainen yksiköt muodostavat ulomman kerroksen kompakti luita pitkän bone.These osteons sisältää myös haversiaalinen kanavat. Nämä kanavat säilyttää ja kuljettaa verisuonten, imusuonten ja oksat hermoja.Kuohkea luut muodostuvat trabekkelien. Nämä luupalkkien näyttävät ohuita. Nämä eivät ole niin raskaita kuin osteons kompaktin luita. Muodostuminen trabekulaarin aina riippuu siitä, mikä näistä luita mekaanisesti jännitetty.

Kompakti luut ovat raskaita, erittäin kova, ja muodostetaan tai pinotaan kerroksittain. Koska se muodostaa pintakerros luiden, se osuus on yli 75-80 prosenttia painosta koko luuston ihmisen.

Spongy luut, toisaalta, ovat kevyempiä kuin kompakti luita. Ne täyttävät sisäkerros useimpien luut, kuten selkäranka. Päätehtävä on säästää materiaaleja, tarjota liike, suojata tärkeitä elimissä, ja ennen kaikkea antaa tukensa koko rakenne elimistöön.

Yhteenveto:

1. Kompakti ja huokoiset luut ovat kahta päätyyppiä luinen kudoksiin.
2. Compact luun kutsutaan myös luukuoren kun huokoiset luun kutsutaan myös hohkaluun.
3. Compact luut ovat valmistettu osteons kun kuohkea luut ovat trabekulaarin.
4. Kompakti luut ovat kovia ja raskaita kun huokoiset luut ovat kevyitä.