Ero munasolujen muodostumisen eri vaiheisiin ja Spermantuotanto Munasolujen muodostumisen eri vaiheisiin vs Spermantuotanto

Sukupuoli voi olla yksi miellyttävä asiat pari voi tehdä. Jotkut tekevät sen hauskaa, kun taas jotkut tekevät sen lisääntyminen. Kaikki lajit planeetan tehdään erityyppisiä lisääntymisen. Nisäkkäillä, prosessi on pääosin sama. Jotta lisääntymistä varten tapahtuu useita prosesseja on tapahduttava siittiöitä ja munasolun.

Prosesseja, joita käsitellään tässä artikkelissa ovat noin munasolujen muodostumisen eri vaiheisiin ja spermatogeneesin. Katsokaamme miten kaksi prosessia eroavat toisistaan.

Spermatogeneesiin on prosessi tuottaa spermaa, joka pystyy kantamaan oikea määrä kromosomeja. Munasolujen muodostumisen eri vaiheisiin, toisaalta, on prosessi tuottaa munasolun.

Spermatogeneesin on viisi menetelmiä, jotta sperma sisältää kaikki numerot DNA ja kromosomeja. Ensimmäinen prosessi on spermatocytogenesis tai mitoosia, jossa solutyypissä on alkusiittiö ja sisältää 2 kopiota DNA 46 kromosomia. Sitten seuraava kaksi prosessia ovat spermatidogenesis tai meioosia 1 sitten spermatidogenesis (meioosin 2), jossa alkusiittiö tulee ensisijainen spermatocyte sitten toissijainen spermatocyte. Seuraava prosessi on spermiogenesis jossa toissijainen spermatocyte tulee spermatidien 1 kopio DNA ja 23 kromosomia. Viimeinen vaihe on nimeltään spermiation jossa spermatidien kutsutaan nyt spermaa, joka sisältää 1 kopion DNA ja 23 kromosomia.Vuonna munasolujen muodostumisen eri vaiheisiin, on vain neljä prosessia, jotta munasolun sisältävän tarpeellista kromosomien lukumäärä ja DNA. Ensimmäinen on oocytogenesis tai mitoosia. Tässä prosessissa, munasolun kutsutaan oogonium. Seuraava prosessi on ootidogenesis tai meioosilla 1, jossa oogonium tulee ensisijainen varhaismunasolun. Sitä seuraa meioosi 2 ja ensisijaisen oosyytti tulee toissijainen varhaismunasolun. Viimeinen vaihe on, että toissijainen varhaismunasolun tulee munasolu kanssa täydellisen määrän DNA ja kromosomeja.

Molemmat prosessit ovat elintärkeitä, jotta siittiöiden ja munasolun tulla kypsä ja sitten hedelmöittää. Kun liitto munasolun ja sperman solu tapahtuu, täydellinen kromosomien lukumäärä tulee myös laskea ja käsitellä. Siten kromosomien lukumäärän on oltava oikea määrä kuin normaali ihmisen.

Yhteenveto:

1. Spermantuotanto on prosessi, jossa sperma on tuotettu, kun munasolujen muodostumisen eri vaiheisiin on prosessi tuottaa munasolun tai munasolun.