Ero pinosytoosilla ja reseptorivälitteisen endosytoosinPinosytoosilla VS reseptorivälitteisen endosytoosin

Pinosytoosilla ja reseptorivälitteisen endosytoosin ohella fagosytoosin ovat kaikenlaisen endosytoosin jotka luokitellaan 'aktiivinen kuljetus.' Aktiivinen kuljetus on prosessi, jossa hiukkasia tai aineita siirretään alueen, jossa on alempi pitoisuus alueelle, jolla on korkeampi konsentraatio päinvastoin kanssa pitoisuusgradientti. Energiaa tarvitaan, jotta kuljetus hiukkasten, ja tämä energia on muodossa ATP tai adenosiini trifosfaattia. Koko prosessi lopulta pysähtyy, jos asiassa ei ole ATP saatavilla. Siksi solujen toimintaa heikkenee ja organismi ei ehkä selviä. Pinosytoosilla ja reseptorivälitteisen endosytoosin ovat välttämättömiä solujen toimintaa tapahtuu, jolloin elämä olisi mahdollista. Asioiden selventämiseksi, me erottaa joitakin huomattavia eroja reseptorivälitteisen endosytoosin ja pinosytoosiksi.

Kun solut eivät sisällyttää tiettyjä hiukkasia tai molekyylejä, sitä kutsutaan reseptorivälitteisen endosytoosin. Vuorovaikutus riippuu täysin ns reseptori löytyy solukalvon, joka on spesifinen sitova proteiini. Nämä reseptorit löytyy pinnalla solukalvon liittää vain tiettyjä osia löytyy solunulkoiseen tilaan. Jotta voitaisiin paremmin ymmärtää tämän, let 's ottaa rauta esimerkkinä. Transferrin on proteiinireseptoriin vastuussa kuljettaa rautaa vereen. Rauta molekyylejä liitetään tiiviisti transferriinireseptorigeenin kun nämä kaksi tavata. Kun prosessi sitova, se Tämän jälkeen vallannut soluun, ja sytosoliin rauta vapautetaan. Vaikka on muutamia useita transferriinin läsnä, solu voi silti vaimentamaan tarvitaan raudan, koska siellä on vahva vetovoima välillä transferriini reseptorien ja sen 'ligandin' tai molekyylin liitettynä reseptoriin. ligandi-reseptori-kompleksi on termi, jota käytetään kuvaamaan ligandi fuusioituna sen spesifiseen reseptoriin. Tämä ligandi-reseptori-kompleksin muodostaa päällystetyn kuopan tietyllä alueella kalvon. Tämä päällystetty kuoppa on erittäin vakaa, koska se on myös päällystetty clathrin. clathrin helpottaa myös kuljetusten sujumisesta. loppu muoto tästä päällystetyn kuopan kutsutaan 'receptosome.' sitä muodostuu rakkulan menettää clathrin pinnoite. Sen sijaan, pinosytoosilla tunnetaan myös nimellä 'solu juominen' tai nielemisen nesteissä (ECF). Paljon pienempi rakkulat muodostetaan pinosytoosilla verrattuna reseptorivälitteisen endosytoosin, koska se vain saa sisäänsä vettä plus minuutin aineita sen sijaan, että suuret hiukkaset, jotka ovat kiinteitä. 'Invagination' on termi käytettäväksi pinosytoosilla muodostaa ontelon, joka on muodostettu solun sisällä. Tyypillinen liikenteen mekanismi, joka tapahtuu myös maksan soluissa, munuaissoluja, kapillaari-solut, ja nämä solut, jotka reunustavat epiteeli on myös pinosytoosiksi.

On huomattavasti-yksityiskohtainen vertailu, reseptorivälitteisen endosytoosin on hyvin erityinen, mitä tulee materiaalien se kuljettaa solun sisällä, koska reseptorien pinnalla olevan toisin pinosytoosilla joka absorboi mitään solunulkoiseen tilaan. Tehokkuuden kannalta, reseptorivälitteisen endosytoosin voittaa yli pinosytoosilla koska se mahdollistaa pääsyn makromolekyylien tarvitsemien soluja solujen toimintaa. Niiden tila poimien molekyylien tai hiukkasia solunulkoisessa tilassa vaihtelee. Pinosytoosilla on paljon yksinkertaisempi tapa absorboivan aineiden yli reseptorivälitteisen endosytoosin. Lisäksi, pinosytoosilla vain imee vettä toisin kuin reseptorivälitteisen endosytoosin joka vie suuria hiukkasia. Lopuksi, onteloita muodostuu prosessin aikana pinosytoosilla taas reseptorivälitteisen endosytoosin avulla, endosomeihin kehitetään.

YHTEENVETO:

1. reseptorivälitteisen endosytoosin on hyvin erityinen, mitä tulee materiaalien se kuljettaa solun sisällä toisin pinosytoosilla joka absorboi mitään solunulkoiseen tilaan.2. reseptorivälitteisen endosytoosin on tehokkaampi yli pinosytoosiksi.

3. pinosytoosilla on paljon yksinkertaisempi tapa absorboivan aineiden yli reseptorivälitteisen endosytoosin.

4. pinosytoosilla vain imee vettä toisin kuin reseptorivälitteisen endosytoosin joka vie suuria hiukkasia.