Ero Johtava DNA Strands ja heikompi DNA StrandsJohtavat DNA Strands ja heikompi DNA Strands

Elävien organismien, elämän perusta on siirtää geneettistä luonnetta seuraavalle sukupolvelle. Tämä siirto ominaisuudet saavutetaan DNA läsnä kromosomeja jokaisen elävän olennon. DNA vastaa lähetyksen kaikkien perinnöllisistä ominaisuuksista seuraavan sukupolven avulla jäljittelevän ja tehdään kaksi tarkkoja kopioita alkuperäisestä itsestään.

DNA
DNA tarkoittaa deoksiribonukleiinihappo. Se on kromosomi 'tärkein osatekijä. DNA vastaa kaikista periytyviä ominaisuuksia henkilön ja siirto näiden ominaisuuksien jälkeläisille vanhemmiltaan. DNA-molekyyli on kaksi polynukleotidia ketjut, ne ovat muodoltaan helix ja sisältävät sokeria deoksiriboosisokeriosan ja fosfaatit, jotka ovat sidoksissa vetysidoksia. Nämä vetysidokset ovat välillä täydentäviä tymiinin ja emäkset adeniinin, guaniinin, ja sytosiini. DNA on itsemonistuvista.

DNA: n replikaatiota
DNA: n replikaatio on biologinen prosessi, joka on tarpeen perintö ominaisuuksia. Se on prosessi, jossa DNA kopioidaan; kaksijuosteinen molekyyli jäljittelee tuottaa kaksi samanlaista kappaletta molekyylin. Jokainen säie DNA-molekyyli toimii mallina komplementaarinen juoste tuotetaan. DNA jaetut muodostaen 'haarukka'. Uusi DNA-juoste on aina syntetisoidaan 5 '3' tavalla, jolloin replikaatio sekä säikeiden menee kahdella eri tavalla.

johtava säie
Johtava säie on säie, joka syntetisoituu 5 '-3' suuntaan tai suuntaan sama kuin replikaatiohaarukan liikettä. Se syntetisoidaan jatkuvasti; ei ole katkoja välissä. Tämän lohkon muodostuu nukleotideja lisätään jatkuvasti 3 'päähän lohkon jälkeen polymeraasi lukee alkuperäisen DNA-templaatin.

Pinnoite säie
Vuoraustuotteena säie on säie, joka syntetisoituu 3 '-5' suuntaan tai vastakkaiseen suuntaan kuin sen liikkeen replikaatiohaarukan. Se kasvaa tai syntetisoidaan pois haarukan. Sen liike vastakkaiseen suuntaan on syy, miksi se on epäjatkuva; se on syntetisoitu fragmentteja. Primase, joka on vastuussa lisäämällä RNA pohjamaali, on odotettava haarukan avata ennen ottamalla pohjamaalin. Jälkeen jääneiden säikeiden DNA-fragmentit, jotka kutsutaan Okazaki-fragmentit.Jatkuva synteesi jääneiden säikeiden estetään alkuperäisen DNA suunta; Tämä on syy, miksi synteesin jälkeen jääneillä säie on monimutkaisempi kuin johtava säie.

Yhteenveto:

1. Johtava säie on säie, joka syntetisoituu 5 '-3' suuntaan, kun taas jäljessä säie on säie, joka syntetisoituu 3 '-5' suuntaan.
2. johtava säie syntetisoidaan jatkuvasti, kun vuoraustuotteena säie syntetisoidaan fragmentteja, joita kutsutaan Okazaki-fragmentit.
3. Johtava juosteen synteesi ei vaadi RNA pohjamaali kun jäljessä juosteen synteesi vaatii RNA Primase.