Ero Akuutti ja krooninen haimatulehdusAkuutti vs krooninen haimatulehdus

Kehomme on yksi monimutkainen ja kaunis kone. Jokaisessa osassa on oma erillinen toiminto, ja kuitenkin jokainen osa on täysin liittyy kaikkiin muihin kehon osaa siten ylläpitää terveyttä ja antaa meille mahdollisuuden tehdä normaalia toimintaa.

Yksi elin, joka ei saa olla aihe eniten terveyden keskusteluja vielä on tärkeä rooli jokapäiväisessä elämässä on haima. Lähes kaikki mitä teemme, haima voi olla jotain tekemistä sen kanssa. Tämä johtuu siitä, haima, vaikka välillisesti, on mukana energiantuotannossa ja muita ravintoaineita meille. Se on myös muita toimintoja, joita käsitellään lyhyen aikaa.

Haima, sijaitsee takana vatsaan, kiinni ohutsuoleen, on erittäin tärkeä tehtävä. Tämä elin toimii sekä sekretorisen ja rauhanen urut. Haima erittää insuliinia (hormoni, joka kuljettaa glukoosi eri soluja), glukagoni (lisääntyy sokeripitoisuus jos laitos on alhainen tarjonta veren), ja somatostatiini (hormoni mukana kasvu).

Lisäksi haima myös erittää haiman entsyymit auttavat hajottamaan ruokaa käyttökelpoiset osat. Kuten mitä olen kirjoittanut aikaisemmin, se vaikuttaa energian ja ravintoaineiden määrä elimistöön. Terve haima tarkoittaa, että kehomme toimii oikein.

On tapauksia, vaikka se haimatulehdus esiintyy. Tämä ehto on yleensä aiheuttama kerääntyy haiman entsyymejä, joita ei valunut ohutsuoleen. Tämä kertyminen sulattaa kudoksiin sisällä haima aiheuttaa se tulehtuvat ja tartunnan. Se tapahtuu pääasiassa johtuu liiallinen juominen, kun sappikivet ovat myös yleisiä syitä sen esiintymistä, mikä aiheuttaa tulehduksen. On olemassa kahta päätyyppiä haimatulehdus. Nämä ovat seuraavat, akuutti haimatulehdus ja krooninen haimatulehdus.

Akuutti haimatulehdus on diagnosoitu äkillinen esiintyminen haimatulehdus, joka kestää muutaman päivän vain. Tässä tapauksessa on äkillinen hyökkäys akuutin kipu ylä vatsan alueella, joka voi kestää tunteja tai päiviä. Alkoholin tai syöminen voi vain pahentaa kipua, ja makaa kiertynyt asento voi tarjota jonkin verran helpotusta. Se päättää omasta.Krooninen haimatulehdus, kun iskut uudelleen esiintyä jonkin aikaa, yli 6 kuukautta. Hyökkäykset aiheuttavat arpia ja vahinkoa haima, jotka tekevät alttiita tartunnalle ja edelleen tulehdus. Jotkut saattavat tuntea vain vain vatsakivut vuosien kunnes että haima täysin tulehtunut. Se on yleensä ei-ratkaisemiseen.

Yhteenveto:

1. Haimatulehdus, haimatulehdus, johtuu yleensä liiallinen alkoholin juominen tai sappikivet, jotka estävät haiman kanavat johtavat ohutsuoleen.

2. akuutti haimatulehdus, se tapahtuu äkillisesti, mikä aiheuttaa akuutin kivun kestää useita tunteja tai päiviä, ja päättää omasta.