Ero Herniated ja pullistumia DiscHerniated vs pullistumia levy

Meidän selkäranka on yksi keskeinen ja ruumiinosat koska se toimii yhtenä tärkeimmistä hengityksemme, liike, tunne, ja niin edelleen. Katkos se kannattaisi meille valtava toimintahäiriön vakavuudesta riippuen murtuman.

Kaksi yleisimpiä selkärangan ongelmat ovat herniated levyjä ja pullistumia levyjä. Ratkaisemaan nämä kaksi tärkeää käsitteitä ja nähdä niiden erot voivat auttaa meitä ymmärtämään ja arvostamaan näiden kahden selkärangan ongelmia.

Ensiksi, salli meidän käsitelläkseen levyt. Levyt ovat kuin tyynyt, jotka toimivat tyynyt välissä luinen kerroksen meidän selkärangan kutsutaan nikamien. Levyt ovat kerrostettu yhteen näiden kahden luun, jotka toimivat estämään kitkaa toisistaan. Nämä levyt ovat valmistettu kova rusto joka ympäröi ulompi kerros levyjä. Sisempi kerros levyjen sisältää pehmeä rusto keskellä. Tämä sisäkerros näyttää hyytelö, joka on myös kerrostettu kahden luun.

Joten sinulla on jo kuva siitä, mitä levyn näyttää. Nyt on aika erottaa toisistaan. Pullistumia levyt tapahtuu, kun levyt miehittää niiden tila ovat laajentaneet säteellä kahden nikaman. Siten levy pullistuu pidemmälle vertailukohta, jossa se normaalisti pitäisi olla paikallaan. Kuvitelkaapa hampurilainen pihvi, joka on liian suuri sen pulla. Juuri pullollaan levy näyttää. Kerros on levy, joka pullistuu on ulompi kovempi ruston. Pullistumia levyt sanotaan olevan normaali. Sitä pidetään osana ikääntymisen prosessia. Se voidaan nähdä MRI jokaisessa ihmisessä, ovatko he ovat nuoria tai vanhoja.Herniated levyjä, toisaalta, ilmenee, kun ulompi kerros levyn taukoja. Kun tämä tapahtuu, sisempi kerros herniate tai täyttää tilan, joka on rikki. Se myös työntyvät pois tästä levystä. Herniation sisemmän levyn tapahtuu myös tunnetulla alueella levyn. Tämä ei ulkonevat isompi osa levyn.

Yhteenvetona tämän kohoavia levyjä esiintyy yleensä väestön keskuudessa. Kuitenkin herniated levyt saattavat aiheuttaa kipua tai ei. Jos äärimmäistä kipua esiintyy, leikkaus voidaan suorittaa.

Yhteenveto:

1. pullistumia levy on ulkonema ulomman kerroksen levylle kun herniated levy on uloke sisäkerroksen levyn hajaantumiseen ulomman levyn.